Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde TÜBİTAK destekli 'Rehber Hemşire Eğitimi'

Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde TÜBİTAK destekli 'Rehber Hemşire Eğitimi'

NEÜ Hemşirelik Fakültesi, TÜBİTAK Bilimsel Eğitim Etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Rehber Hemşire Eğitimi' kursu ile Konya'daki hastanelerde hizmet veren hemşirelere nitelikli eğitim imkanı sundu.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Hemşirelik Fakültesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen "Rehber Hemşire Eğitimi" kursunu başarıyla tamamladı.

Toplam 2 gün süren eğitimde, NEÜ Hemşirelik Fakültesi, Akdeniz Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi'nden alanında uzman eğitimcilerin katkılarıyla Konya'daki çeşitli hastanelerde görev yapan 26 hemşireye yönelik eğitim verildi.

NEÜ Hemşirelik Fakültesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan NEÜ Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emel Ege, hemşirelik eğitiminin teorik ve uygulamalı öğretim-öğrenim süreçlerini içerdiğini vurgulayarak, öğrencilerin beceri ve bilişsel alanda mesleki yeterliliğe sahip olması için eğitimciler, hemşireler, sağlık ekibi ve okul-hastane yöneticilerinin ortak sorumluluklarının büyük olduğunu belirtti.

Dekan Prof. Dr. Emel Ege ayrıca, klinik hemşirelerin hemşirelik eğitiminde kilit bir rol oynadığını vurgulayarak, "Hemşirelik eğitiminin başarısı akademik eğitimci, rehber hemşire ve öğrencinin ortak sorumluluk almasına ve teori ile uygulamanın birbirini destekleyecek biçimde yapılandırılmasına bağlıdır" dedi.

Klinik hemşirelerin öğrencilere rol model olması, klinik ortamın öğrenciler için uygun düzenlenmesine katkı sağlaması ve ekip içinde öğrenci haklarını koruyucu bir tutum içinde olması gerektiğini ifade etti.

Bu etkinlik, hemşirelerin mesleki gelişimine katkı sağlayarak, kaliteli sağlık hizmetlerinin sunumunda önemli bir rol oynayan Necmettin Erbakan Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi'nin alanında uzman eğitimcileriyle işbirliğini vurguluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.