NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande:- "ABD seçimleri, Avrupa ile ilişkileri sarsmamalı"

PARİS (AA) - Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ABD'de düzenlenecek başkanlık seçimi sonucu ortaya çıkacak yeni tablonun, ABD'nin, Avrupa ile ilişkilerini sarsmaması temennisinde bulundu.

Hollande, Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin sonunda gazetecilerin ABD'deki başkanlık seçimleriyle ilgili sorularını yanıtladı.

Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'ın kazanma ihtimali karşısındaki endişesini gizlemeyen Hollande, "Biz, Fransa ve Avrupa'nın ABD ile bağının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. ABD'deki seçimler, bu ülkenin Fransa ve Avrupa ile ilişkileri sarsmamalı. Bizim, barış ve güvenlik için bu ilişkiye ihtiyacımız var. Bizim de son aylarda ortaya koyduğumuz gibi, bu ilişkilerin, terörle mücadelede etkili olduğunu göstermemiz gerekir." ifadelerini kullandı.

Hollande, haziran sonunda Les Echos gazetesine yaptığı açıklamada ise Trump'ın seçimi kazanmasının, ABD ve Avrupa arasındaki ilişkileri zorlaştıracağı değerlendirmesinde bulunmuştu.

Trump'ın sloganlarının Avrupa'daki aşırı sağcı siyasetçilerden farkı olmadığını kaydeden Hollande, Trump'ın seçimi kazanmasının tehlikeli olabileceğini belirtmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :