NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi

İngiltere Başbakanı Cameron: - "Afgan hava kuvvetlerine destek için bu ülkeye gelecek yıl 50 İngiliz askeri daha göndereceğiz"- "Trident nükleer sisteminin yenilenmesi için parlamentoda 18 Temmuz'da oylama yapılacak"

LONDRA (AA) - İngiltere Başbakanı David Cameron, ülkesinin Afgan hava kuvvetlerine destek için bu ülkeye 50 İngiliz askeri daha göndereceğini açıkladı.

Polonya'nın başkenti Varşova'daki NATO Zirvesi çerçevesinde basın toplantısı düzenleyen Cameron, Afganistan'da mevcut durumda 450 İngiliz askerinini bulunduğunu belirterek, "Afgan hava kuvvetlerine destek için bu ülkeye gelecek yıl 50 İngiliz askeri daha göndereceğiz." dedi.

Rusya'nın Kırım'ı ilhakının üzerinden iki yıl geçtiğini ancak Rusya'ya yönelik mesajlarının değişmediğini belirten Cameron, "Bu ilhak kabul edilemez ve yanlıştı. NATO, Rusya'nın tehditlerine yönelik hızlı hareket etmede kararlıdır." ifadelerini kullandı.

Cameron, İskoçya'da bulunan "Trident" nükleer denizaltı ve füze sisteminin yenilenmesi için İngiliz parlamentosunda 18 Temmuz'da oylama yapılacağını da duyurdu. Denizaltı filosunun tamamen yenilenmesinin önemini vurgulayan ve bu konunun seçim bildirgesinde de yer aldığını anımsatan İngiltere Başbakanı, "Trident, İngiltere ve NATO'nun güvenliği için gereklidir." dedi.

Ülkesinin Avrupa Birliği'nden (AB) çıkma kararı verdiğini ancak, sırtını Avrupa'ya ve Avrupa'nın güvenliğine dönmediğini belirten Cameron, NATO üyesi olarak İngiltere'nin birlik içerisinde güvenliğinin sağlanması ve korunması için çalışmayı sürdüreceğini kaydetti. David Cameron, "İngiltere, AB'den ayrılma kararı aldı ancak AB'nin her zaman önemli bir ortağı olacak. Birleşik Krallık dünyadaki etkinliğini ve gücünü korumalı." diye konuştu.

İngiltere NATO Zirvesi çerçevesinde ayrıca, Rusya'nın tehditlerine karşı Estonya'ya 500, Polonya'ya 150 asker göndereceğini açıklamıştı.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler