MÜSİAD, Güney Afrikalı ve Türk iş adamlarını bir araya getirdi

MÜSİAD, Güney Afrikalı ve Türk iş adamlarını bir araya getirdi

JOHANNESBURG (AA) - Müstakil Sanayici İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) Güney Afrika şubesi, Güney Afrikalı ve Türk iş adamlarını ülkenin kuzeyinde...

JOHANNESBURG (AA) - Müstakil Sanayici İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) Güney Afrika şubesi, Güney Afrikalı ve Türk iş adamlarını ülkenin kuzeyinde bulunan Limpopo eyaletinde düzenlediği yemekte buluşturdu.

Polokwane kentinde Royal Otel'de düzenlenen yemekte konuşan Türkiye'nin Pretorya Büyükelçisi Elif Çomoğlu Ülgen, Güney Afrika’ya kısa bir süre önce geldiğini belirterek, bu yemeği düzenlediği için MÜSİAD’a teşekkür etti.

Ülgen, Güney Afrika ve Türkiye’nin benzer tarihe sahip olduğunun altını çizerek, "Güney Afrika, uzun yıllar Apartheid sistemine karşı mücadele etti, biz de aynı ruhla 18 Mart’ta Çanakkale’de mücadele ettik." ifadelerini kullandı.

MÜSİAD’ın sadece bir iş adamları derneği olmadığını dile getiren Ülgen, "MÜSİAD, iki ülke arasındaki köprüleri kuran ve ilişkilerine katkı sağlayan bir kurumdur.” dedi.

Güney Afrika-Türkiye ilişkilerine çok önem verdiklerini vurgulayan Ülgen, "Güney Afrikalıları dil, kültür ve sanat alanında hizmet veren Johannesburg Yunus Emre Enstitüsü Merkezine Türkiye’yi ve Türkçeyi öğrenmeye davet ediyorum." şeklinde konuştu.

MÜSİAD Güney Afrika Şube Başkanı Ebubekir Salim konuşmasında, Güney Afrika’nın Türk iş adamları için bir fırsat ülkesi olduğunun altını çizerek, "Adil bir düzen ve sistemle ekonomik iş birliğimizi iki ülke olarak artırmalıyız." ifadesini kullandı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan yemeğe Johannesburg Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Gökhan Kahraman, siyasetçiler, akademisyenler ve çok sayıda Türk ve Güney Afrikalı iş adamı katıldı.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler