MÜSİAD Bölgesel İş Geliştirme Toplantısı

MÜSİAD Bölgesel İş Geliştirme Toplantısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Müezzinoğlu:- "(David Cameron'ın Türkiye AB üyelik süreciyle ilgili sözleri) O kendi işine baksın. Türkiye ve bu millet, hedeflerini belirleyen ve hedeflerine yürüyen millettir. Onların son 3 yıldır Türkiye'nin büyük hedef

BURSA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, İngiltere Başbakanı David Cameron'ın Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğinin 3 bin yılıda mümkün olabileceğine yönelik sözlerine ilişkin, "O kendi işine baksın. Türkiye ve bu millet, hedeflerini belirleyen ve hedeflerine yürüyen millettir. Onların son 3 yıldır Türkiye'nin büyük hedeflerinden nasıl rahatsız olduklarını görüyoruz." dedi.

Müezzinoğlu, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) tarafından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Bölgesel İş Geliştirme Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin AK Parti iktidarı döneminde 14 yılda çok önemli basamakları geçtiğini söyledi.

Çıkılması gereken basamağa bakıldığında, daha kat edilmesi gereken çok önemli mesafeler olduğunu belirten Müezzinoğlu, istikamet ve bakış açısı doğru olduğu takdirde bunların da birer birer aşılacağını dile getirdi.

AK Parti'nin seçim beyannamesindeki stratejik konulardan birinin sağlık olduğunu anlatan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"İnsan, sağlıklı ise anlamlı ve değerlidir. Hastayken değerli değil mi? Hastayken de insan olarak değerli tabii ama sağlıklı insan, binlerce hayal kurabilen, onlarca hedefe koşabilen insandır. Hasta insanın tek bir hedefi vardır; o da iyi olabilmektir. O nedenle sağlık hem insanlığın hem de Türkiye'nin önemli bir gündem maddesidir. İnsanlık tarihi boyunca olmuştur ve olmaya devam edecektir. Türkiye sağlıkta, hizmet sunumunda dünyanın en gelişmiş ülkelerinin yakaladığı hizmet sunumunu yakaladı. Bunun standardını geliştirmek ve kalitesini artırmak artık kolay. Kurulmuş, sağlıklı yürüyen bir çark var. Yakaladığımız başarının perde arkasına baktığımızda, zayıf halkalarımızı görmemiz lazım."

Müezzinoğlu, sağlıkta ilerlemenin sadece tıp bilimini iyi bilmekle olmayacağını vurguladı.

Tıp teknolojisinin en ileri teknolojilerini hızlı tüketen bir ülke olarak, yarınların daha sağlıklı bir güvenceye alınamayacağına işaret eden Müezzinoğlu, "Yalnız tüketen olarak önümüzdeki 10'lu, 20'li yılları planlayamayız. 2023 yılında dünyanın en ileri sağlık hizmeti sunan ülkesi olarak övünç duymak yeterli olmaz. 'Tıp bilimine katkımız ne? Tıp endüstrisindeki pozisyonumuz ne? İlaç sanayinde Türkiye nerede?' konularını Türkiye çok ciddi şekilde gündeme aldı. 65. Hükümet'imizde de sağlık endüstrisi, sağlık ve tıp sanayi, ilaç sanayi ve sağlık turizmi önemli hedeflerimiz arasında." değerlendirmesinde bulundu.

Hekim açığının hızla kapatılması gerektiğine değinen Müezzinoğlu, bu anlamda 2010'dan itibaren her sene kontenjan artırarak bu sene itibarıyla tıp fakültelerine 12 bin öğrenci aldıklarını hatırlattı.

Kontenjan fazlası olarak nitelendirilebilecek 2 bin 500 hekimin, ülkedeki hekim kadrosuna ilave olduğunu bildiren Müezzinoğlu, "Gelecek yıl 4 bin olacak. Ondan sonraki yıllarda 4 bin olarak gelecek. Sonra 7-8 bin olarak gelecek. İnşallah 2023'te bu açığımız büyük oranda kapanacak." ifadelerini kullandı.

- "Bu millet, kimin ne olduğunu biliyor"

Müezzinoğlu, bir katılımcının sorusu üzerine, İngiltere Başbakanı David Cameron'ın Türkiye için "1987'de başvurdular. Bugünkü ilerleme hızıyla AB'ye girmeleri en son tahminlere göre 3000 yılı civarında olur muhtemelen." sözlerini değerlendirdi.

Bu açıklamayı yoruma değer bulmadığını vurgulayan Müezzinoğlu, "O kendi işine baksın. Türkiye ve bu millet, hedeflerini belirleyen ve hedeflerine yürüyen millettir. Onların son 3 yıldır Türkiye'nin büyük hedeflerinden nasıl rahatsız olduklarını görüyoruz. Bu millet, kimin ne olduğunu biliyor. Kendisinin kabiliyetini de birikimini de biliyor. Hedeflerine de birlik ve beraberlik içinde yürüyecektir." diye konuştu.

- MÜSİAD Genel Başkanı Olpak

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak da dernek olarak ülke ekonomisindeki canlılık, kuvvet ve direnci daha fazla artırabilmek için çalıştıklarının altını çizdi.

Olpak, orta gelir tuzağına takılıp kalmadan kalkınmayı sürdürmenin gerekliliğini her ortamda anlatmaya çalıştıklarını söyleyerek, şunları kaydetti:

"Özellikle son 10-15 yıllık süre içerisinde ülkemizin toplumsal ve iktisadi anlamda kazandığı değerlerin, geliştirdiği noktaların hepimiz farkındayız. Bu yolda başta hükümetimiz olmak üzere gayret eden herkese teşekkür ediyorum. Doğru bildiklerimizi söyledik ve yapılması gerekenleri ya da eksik yapılanları da ifade etmekten geri durmadık. Bundan sonra da bu milletin yararına olan her konuda hükümetimizle iş birliği yapacağımızı ifade etmek isterim. 25 çeyrektir devam eden ekonomik büyümenin, inşallah yeni hükümetle de hızını artırarak devam edeceğine inanıyorum."

İkili iş görüşmeleriyle devam eden toplantıya, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Mustafa Gürses ile derneğin il başkanları ve üyeleri katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :