Münih’te bir ilk! DİTİB'e bağlı Miraç Camii Kur’an kurslarında hafızlık icazet merasimi yapıldı

Münih’te bir ilk! DİTİB'e bağlı Miraç Camii Kur’an kurslarında hafızlık icazet merasimi yapıldı

Almanya’nın Bavyera eyaleti Münih kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Miraç Camii Kur’an kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayan öğrenciler için “İcazet Merasimi” gerçekleştirildi

Almanya’nın Bavyera eyaleti Münih kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Miraç Camii Kur’an kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayan öğrenciler için “İcazet Merasimi” düzenlendi.

Hafızlık ve hafızlık hazırlık programı kapsamında eğitim gören 18 öğrenci için düzenlenen “İcazet Merasimi” Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

munih-icazet-merasimi-4.jpg

Merasime; Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı ve Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin, Münih DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Ahmet Tanış, eyalete bağlı cami derneklerinin başkan ve yöneticileri ile Kur’an kursu öğreticileri, öğrenciler, aileler ve çok sayıda davetli katıldı.

munih-icazet-merasimi-5.jpg

"MÜNİH’TE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK"

Merasimin açılış konuşmasını yapan Münih DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Ahmet Tanış, “Hafızlar kervanına bugün Miraç Camii‘nde eğitim görmüş ve hafızlığını ikmal ederek başkanlığımız tarafından yapılan imtihanı başararak, hafızlık belgesi almaya hak kazanmış 18 öğrencimiz için icazet merasimi yapıyoruz. Yaşları 8 ile 18 arasında olan gençlerimiz bugün inşallah hafızlık unvanına sahip olacaklar. Gerçekten Allah’ın kelamını ezberlemek herkese nasip olmaz. Münih’te bu çalışmayı ilk defa gerçekleştiriyor ve ilk mezunlarımızı veriyoruz. Bu gençlerimizde inşallah yüzlerce gence ışık olacaklar, önder olacaklar. Bu çalışmada emeği geçen başta hafızlarımızın anne ve balarına, onları yetiştiren hocalarına, dernek yöneticilerine ve emeği geçen herkese en içten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

munih-icazet-merasimi-hafiz-sahin.jpg

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin ise yaptığı konuşmada hafızlığın önemini vurgulayarak hafızları ve ailelerini tebrik etti. Şahin ardından Kur´an-ı Kerim tilavet etti.

munih-icazet-merasimi-belge-takdimi2.jpg

"İLİM ÖĞRENİMİ HAYAT BOYUNCA DEVAM ETMESİ GEREKİR"

Merasimin onur misafiri olan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, hafızlıkla ilmin bitmediğini, hafızlığın ilmin başlangıcı olduğunu belirterek, ilim öğrenmenin hayat boyunca devam etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

munih-icazet-merasimi-belge-takdimi.jpg

Karslı, Kur’an-ı Kerîm’e hizmet etmek gerektiğini anlatarak, “Miraç Camii‘ni ziyaret ettiğimde kendimi adeta Anadolu kentinde hissettim. Muhteşem bir tablo ile karşı karşıya kaldım. Genç hafızlarımıza tavsiyem, kendilerini dini anlamda çok iyi yetiştirip, geliştirmeleri ve bu esnada Uluslararası İlahiyat Programı ile eğitim hayatlarını sürdürmeleridir. Kur’an’a hizmet etmek insanlığa hizmet etmektir. Kur’an’a hizmet etmek barışa hizmet etmek, insanlığın ahlakına hizmet etmektir. Bu bir aşk meselesidir. Hafızlığın ana gayesi de Kur’an’ı ezberlemek ve anlayarak yaşamaktır. Bu vesileyle genç hafızlarımızı ve onlara destek veren anne babalarını tebrik ediyorum. Onların yetişmesine katkı sağlayan hocalarımıza teşekkür ediyorum. Rabbim onlara nice hafızlar yetiştirmesini nasip eylesin” ifadelerini kullandı.

munih-icazet-merasimi-prf-karsli.jpg

İcazet Merasimi öğrencilere belge ve hediye takdiminin ardından yapılan dua ile sona erdi.

munih-icazet-merasimi-1.jpg

munih-icazet-merasimi-6.jpg

munih-icazet-merasimi-belge-takdimi3.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.