Münazara yarışmalarının ödülleri verildi

Münazara yarışmalarının ödülleri verildi

“Medeniyet Okulu” projesi kapsamında 31 ilçeden öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirdiği Haydi Bil Bakalım isimli bilgi yarışması, Haydi Konuş Bakalım isimli münazara yarışması ile resim, şiir, kompozisyon, öykü yarışmalarının ödül törenleri düzenlendi.

Konya genelinden 515 ortaokulun yarıştığı Haydi Bil Bakalım bilgi yarışmasının il finallerinde çeyrek ve yarı final yarışmalarında rakiplerini eleyen okullar birbirleriyle yarıştı. Yarışmanın sonunda Çeltik Honamlı Ortaokulu il birincisi, Selçuklu Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu il ikincisi, Karapınar Cumhuriyet Ortaokulu da il üçüncüsü oldu. Konya genelinden 235 lisenin yarıştığı Haydi Konuş Bakalım münazara yarışmasının il finalinde yarışan öğrenciler ise “İnsan Devlet İçindir”, “Devlet İnsan İçindir” konularını tartıştılar. Yarışma sonunda Karapınar İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi birinci olurken, Yunak Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci, Akşehir Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesi üçüncü oldu.

BAŞKAN AKYÜREK’TEN ÖĞRENCİLERE MÜJDE

Her iki yarışmaya da canlı yayınla bağlanan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yarışmaya katılan öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Yarışmaya katılan öğrencilere birer müjde de veren Başkan Akyürek, bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencileri Viyana’ya, münazara yarışmasında dereceye giren öğrencileri de Kyoto’ya göndereceklerini ifade etti. Programa canlı yayınla katılan AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu da, yarışmalara katılan tüm öğrencileri tebrik ederek, geleceğin teminatı olan öğrencelere eğitim hayatlarında başarılar diledi.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenlerde bilgi yarışması ve münazara yarışmasında dereceye giren okullar ile Konya geneli ilkokullar arası resim, ortaokullar arası şiir, liseler arası öykü ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Uslu, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, ilçe belediye başkanları, ilçe milli eğitim müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı programlarda bilgi ve münazara yarışmasında birinci olan okullara 3 bilgisayar, öğrencilere tam altın, ikinci olan okullara 2 bilgisayar, öğrencilere yarım altın, üçüncü olan okullara 1 bilgisayar, öğrencilere çeyrek altın verilirken; resim, şiir, kompozisyon ve öykü yarışmalarında dereceye giren okullara birer bilgisayar, birinci öğrencilere tam, ikinci öğrencilere yarım, üçüncü öğrencilere de çeyrek altın verildi.