Muhtarlıktan dar gelirli ailelere gıda kartı

Muhtarlıktan dar gelirli ailelere gıda kartı

YOZGAT (AA) - Sorgun ilçesine bağlı Yeni Mahalle muhtarlığı, Ramazan ayı dolayısıyla dar gelirli ailelere gıda kartı dağıttı. Yeni Mahalle muhtarı...

YOZGAT (AA) - Sorgun ilçesine bağlı Yeni Mahalle muhtarlığı, Ramazan ayı dolayısıyla dar gelirli ailelere gıda kartı dağıttı.

Yeni Mahalle muhtarı Süleyman Taşkan, muhtarlığın kendi imkanları ve hayırsever vatandaşların da yardımı ile bu yılda ramazanda dar gelirli ailelere yardımda bulunmaya çalıştıklarını ifade etti.

Bu yardımları Ramazan kolisi yerine "gıda kart" olarak dağıtmayı uygun gördüklerini vurgulayan Taşkan, şöyle konuştu:

"Mahallemizde 13 yıldır dar gelirli ailelere akşamları pide ve gıda yardımı yaptık. Biz muhtarlık olarak, mahallemizde daha önce saptamış olduğumuz dar gelirli ailelere, doğrudan gıda yardımı yerine, gıda kartı dağıttık. Vatandaşlarımız, bu kartlarla anlaştığımız markete gidip kartın tutarı kadar istediği gıdayı alıyor. Bu ramazan ayında toplam 5 bin liralık gıda kart dağıttık."

Taşkan, yine 25 aileye ramazan süresince 3 bin 500 pide yardımı yapıldığını belirterek, yurt içi ve yurt dışından bu yardımlara katkı sağlayan tüm hayırsever vatandaşlara teşekkür etiğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler