Muğla’nın geleceği değerlerin izinde şekillenecek

Muğla’nın geleceği değerlerin izinde şekillenecek

Zengin tarihi, kültürel mirası ve doğal güzellikleriyle Muğla'nın değerleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeyle gelecek nesillere...

Zengin tarihi, kültürel mirası ve doğal güzellikleriyle Muğla'nın değerleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeyle gelecek nesillere aktarılıyor. Değerler Çınarı projesi ile öğrencilerin milli, manevi ve toplumsal değerlerine sahip çıkması, kendi kültürel kimliklerini tanımaları ve evrensel değerleri benimsemeleri bekleniyor.

Değerler çınarı tüm okullarda yürütülecek

Muğla'da okul öncesinden başlayarak, ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsayacak şekilde yürütülecek "Değerler Çınarı" projesi ile öğrencilerin toplumsal, evrensel, milli ve manevi değerleri kazanmaları ve bu değerleri yaşam biçimi haline getirmiş bireyler olarak yetişmeleri bekleniyor.

Toplumun sosyal ve kültürel dokusunun korunması ve geleceğin sağlam temeller üzerine inşa edilmesi açısından büyük önem taşıyan proje, Muğla Valiliği himayelerinde il genelindeki tüm okullarda uygulanacak.

Her ay farklı bir değer tema olarak işlenecek

Değerler Çınarı projesiyle, her ay birbirinden farklı değerler üzerinde durulacak. Faaliyet takvimine göre Ekim ayında sevgi ve hoşgörü, Kasım ayında saygı ve insan hakları, Aralık ayında şefkat ve merhamet, Ocak ayında üretkenlik ve verimlilik, Şubat ayında doğruluk, dürüstlük ve adalet, Mart ayında vatanseverlik ve çalışkanlık, Nisan ayında sorumluluk, Mayıs ayında ise yardımseverlik temaları ile ilgili çalışmalar yapılacak.

Proje çerçevesinde iş birliği oyunları, empati atölyeleri, duygusal farkındalık eğitimleri, konferans ve fuarlar, kültür gezileri, toplumsal hizmet çalışmaları ve tartışma grupları oluşturulması planlanıyor.

Öğrenciler yaparak, yaşayarak ve eğlenerek öğrenecek

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.