Mugabe Zimbabve'ye döndü

Mugabe Zimbabve'ye döndü

Tedavi olmak üzere Dubai'ye gittiği iddia edilen Devlet Başkanı Mugabe, ülkesine neşeli döndü

HARARE (AA) - Zimbabve'nin, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde tedavi gördüğü ileri sürülen Devlet Başkanı Robert Mugabe'nin ülkesine döndüğü bildirildi.

Bölgesel bir zirveye katılmak üzere salı günü ülkesinden ayrılan 92 yaşındaki Mugabe'nin, bu sabah erken saatlerde başkent Harare'ye döndüğü belirtildi.

Gazetecilere, ailevi bir mesele için için yurt dışına çıktığını söyleyen Mugabe, "Evet ölmüştüm. Bu doğru. Ama her zaman olduğu gibi yeniden dirildim." diyerek espri yaptı.

Devlet başkanlığı sözcüsü, son zamanlarda protestoların hedefinde olan Mugabe'nin hasta olduğu iddialarını reddetti.

Havaalanındaki görgü tanıkları, Mugabe'nin gayet neşeli göründüğünü söyledi.

Mugabe'nin Doğu Asya'ya gitmesi beklenen uçağının Dubai'ye hareket ettiği ve devlet başkanının orada tedavi gördüğü iddia edilmişti.

Mugabe geçmişte Singapur'da tedavi görmüştü.

Zimbabve'de 36 yıldır iktidarda olan Mugabe, kötüleşen ekonomi, yolsuzluk iddiaları ve insan hakları ihlalleri suçlamalarıyla karşı karşıya bulunuyor.

Başkentte kamu düzenini sağlamak için yeterli polis gücü olmaması nedeniyle 2 Eylül'den 16 Eylül'e kadar tüm sokak eylemleri ve gösteriler yasaklanmış, bu dönemde herhangi bir gösteriye katılacak kişilerin 1 yıla kadar hapisle cezalandırılabileceği ifade edilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :