"Mücevher Tezhip" sergisi 19 Aralık'ta açılacak

"Mücevher Tezhip" sergisi 19 Aralık'ta açılacak

İSTANBUL (AA) - Müzehhip Naciye Subaşı'nın "Aşk ve Meşk" temasıyla hazırladığı "Mücevher Tezhip" sergisi, 19 Aralık'ta ziyarete açılacak.İstanbul...

İSTANBUL (AA) - Müzehhip Naciye Subaşı'nın "Aşk ve Meşk" temasıyla hazırladığı "Mücevher Tezhip" sergisi, 19 Aralık'ta ziyarete açılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü'nün katkılarıyla gerçekleştirilen sergi, Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde görülebilecek.

Sanatçının, Hilye-i Şerife, Kaside-i Bürde, Kaside-i Münferice, Besmele-i Şerif ve Nazar ayetinin de bulunduğu otuz eseri sergide yer alacak.

Sergi, 29 Aralık'ta sona erecek.


- Naciye Subaşı

Naciye Subaşı, 1960'da İstanbul'da doğdu. Sanat çalışmalarına 1980'de İstanbul'da Kubbealtı Akademisi Tezhib Nakışhanesinde başlayan Subaşı, Prof. Dr. Çiçek Derman'ın derslerine devam etti.

Sanatçı, 1984'te Kültür ve Turizm Bakanlığının Topkapı Sarayı'nda açtığı Nakışhane'den mezun oldu. Türk tezhip ve kalem işi sanatlarında Osmanlı klasik üslubunu yeni bir anlayışla yorumlayıp günümüze taşımaya çalışan sanatçı, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve hat sanatçısı olan eşi Prof. Dr. Hüsrev Subaşı ile Kahire, Dubai, Tunus, Cidde, Berlin, İstanbul,Tahran ve Tokyo'da sergi açtı.

Geleneksel Türk sanatları alanında Türkiye'de düzenlenen devlet sergileri de dahil 40'a yakın karma sergiye katıldı.

Subaşı, 2008'de Uluslararası Al-Burda yarışmasında üçüncülük, aynı yıl Peygamber sevgisi konulu Uluslararası Al Mahabba Ödülleri'nde hilye çalışmasıyla grafik sanatları dalında birincilik, 2012'de ise Muscat Festivalinde tezhib dalında kültür, sanat ve yaratıcılık ödülüne layık görüldü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :