Morris Associates Sanat Oluşumu tanıtım resepsiyonu

Morris Associates Sanat Oluşumu tanıtım resepsiyonu

Morris Associates Sanat Oluşumu Kurucusu Morris: - "Türkiye'deki sanat ve kültüre anlamlı katkılarda bulunmayı da amaçlıyoruz. Geçmişimiz ve tecrübemiz, 1987'de İngiltere Sanat Konseyi Başkanı ile birlikte kurulmuş olan ve Londra'da bulunan Colin Morris A

İSTANBUL (AA) - Morris Associates Sanat Oluşumunun Türkiye'ye giriş tanıtım resepsiyonu, İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosluğunda gerçekleştirildi.

Başkonsolosluktaki tanıtım toplantısı, İngiltere'nin Manchester kentinde yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenler için saygı duruşuyla başladı.

Toplantıda AA muhabirine açıklama yapan Morris Associates Sanat Oluşumu Kurucusu Colin Morris, Türkiye'de yeni bir oluşum olarak yer almaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, insanlar ve uluslararası kültürel alışverişi teşvik etmenin yanı sıra, seçkin müzeler, galeriler, şirketler ve koleksiyonerlerle kaliteli tasarım ve danışmanlık hizmetleri sunmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Morris ayrıca Türkiye'deki sanat ve kültüre anlamlı katkılarda bulunmayı da amaçladıklarını anlatarak, "Geçmişimiz ve tecrübemiz, 1987'de İngiltere Sanat Konseyi Başkanı ile birlikte kurulmuş olan ve Londra'da bulunan Colin Morris Associates'ın teşebbüslerinden kaynaklanıyor. Çok sayıda meşhur uluslararası müze, galeri, turizm mercileri, şirket ve özel koleksiyonlarla birlikte çalışma fırsatı bulduk." diye konuştu.

Morris, otuz yılı aşkın süredir, stüdyolarının her disiplinde yüksek kalitede hizmet sunduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"İslam sanatları içerisinde en üst kalitede sunulan ve yankılananlar da dahil olmak üzere, birçok büyük uygarlık ve dönemin sanat ve tarihine geniş ölçüde yer verdik. Her ne kadar 1996'dan itibaren Naser Dr. Khalili Koleksiyonu'nun olağanüstü İslam koleksiyonuna ve Osmanlı varlıklarına doğrudan müdahil olmuş olsak da Abu Dabi Veliaht Prensinin Ekselansları Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan'ın himayesinde, son on yıl içerisinde Abu Dabi'nin gelişimi ve turizm gelişiminden kısmen sorumlu olarak, büyük sergiler gerçekleştirdik. Bu projeler, yerel ve uluslararası seyircilere geçmişi yansıtmanın yani sıra, gelecek vizyonunu sağlamak için de gerçekleştirilmiştir."

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın katılmadığı resepsiyonda, İngiltere'nin İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Neil Floyd, Morris Associates Başkan Yardımcısı Hale Haifawi ve eski Sağlık Bakanı Bülent Akarcalı ile davetliler yer aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :