Mısır'da yönetim karşıtı gösteriler

Mısır'da yönetim karşıtı gösteriler

Güvenlik güçlerinin, çeşitli kentlerde düzenlenen muhalif gösterilere müdahalesi sırasında 2 kişi öldü, 2 polis yaralandı

KAHİRE (AA) - Mısır güvenlik güçlerinin, çeşitli kentlerde düzenlenen muhalif gösterilere müdahalesi sırasında 2 kişinin öldüğü, 2 polisin yaralandığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin yönetimi bırakması talebiyle Menufiye, Şarkıyye, Buhayra, Dimyat kentlerinde düzenlenen eylemlere güvenlik güçleri müdahale etti.

Dimyat kentindeki gösterilere müdahale sırasında 2 kişinin öldüğü, 2 polisin de yaralandığı, bazı protestocuların ise gözaltına alındığı belirtildi.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na (İhvan) bağlı "Dimyat Penceresi" isimli Facebook hesabından yapılan açıklamada da polislerin göstericilere rastgele ateş açtığı ve 2 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

İçişleri Bakanlığı kaynakları ise 2 İhvan mensubunun polise ateş açtığı, polisin de karşılık vermesi üzerine söz konusu kişilerin öldüğü, 2 subayın da yaralandığını kaydetti.

Mısır'da 3 Temmuz 2013'teki askeri darbeden bu yana, görevinden uzaklaştırılan ülkenin demokratik yollarla seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek için haftalık gösteriler düzenleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler