Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesi

Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesi

Bingöl Bilgi ve Düşünce Derneği üyeleri, Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesini protesto etti

BİNGÖL (AA) - Bingöl'de, Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesi protesto edildi.

Bingöl Bilgi ve Düşünce Derneğince, cuma namazının ardından Genç Caddesi'nde kurulan "Rabia Nöbeti" çadırı önünde toplanan vatandaşlar, Mısır'da "şiddete teşvik suçlamasıyla" 528 darbe karşıtı için verilen idam cezasını kınadı. 

Dernek Başkanı Mustafa Yılmaz, yaptığı açıklamada, Mısır'daki idam kararını protesto etmek amacıyla 12 Nisan'da "Rabia Nöbeti" eylemi başlattıklarını anımsatarak, çadırda nöbet tutanların 24 saat boyunca Kur'an okuduklarını söyledi.

"Burada 'biz de Müslümanlardanız' diye toplandık. Peygamberler nasıl üzerimize şahitlerse, bizler de bütün insanlara şahit olmak için şahitliğimizi Bingöllü Müslümanlar olarak haykırmak için toplandık" diyen Yılmaz, Mısır'ın İslam dünyasının adeta kalbi olduğunu belirtti.

Mısır'daki şehirlerle, diğer şehirlerin kardeş olduğunu kaydeden Yılmaz, "Kahire Bağdat'ın, Bağdat Semerkant'ın, Semerkant İstanbul'un, Diyabakır'ın kardeşidir. Onun için biz Allah'ın yaratılışında ayrılık görmeyiz. Tıpkı Adem'in 2 oğlundan birisi gibi bazı kardeşler de iman dairesinden çıkmışlardır, bazıları da bunun mücadelesini devam ettirirler" diye konuştu.

Bingöl halkının darbecileri sevmediğini, iman kardeşliğini haykırmak için toplandıklarını aktaran Yılmaz, 528 kişi hakkında firavun yönetiminin idam kararı aldığını bildirdi.

Yılmaz, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Ecelimiz ve kaderimiz elbette Allah'ın elindedir. Eğer bizler ecelimizle idam sehpasında buluşacaksak, bunu Allah'tan başka kimse engelleyemez, takdir de edemez. Elimizdeki imkanlarla en azından bu zulme taraf olmadığımızı ve kardeşlerimizin yanında olduğumuzu haykırıyor ve ilan ediyoruz."

Eylem, yapılan dua ile sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı