Mısır Dışişleri Bakanı Şükri, Ürdün'de

Mısır Dışişleri Bakanı Şükri, Ürdün'de

Mısır Dışişleri Bakanı Şükri: "Mısır'ın Suudi Arabistan ile doğrudan ilişkileri bulunmaktadır, iletişim kanalları açıktır ve herhangi bir aracıya ihtiyacı yoktur" - Ürdün Dışişleri Bakanı Safadi: "(Suriye'nin Arap Zirvesi'ne çağrılması konusunda) Arap Bir

AMMAN (AA) - Resmi temaslarda bulunmak için Ürdün'ü ziyaret eden Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, Mısır'ın "Suudi Arabistan ile doğrudan ilişkileri bulunduğunu ve ara bulucuya ihtiyaç olmadığını" belirtti.

Şükri, başkent Amman'da mevkidaşı Eymen es-Safadi ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Mısır'ın Suudi Arabistan ile doğrudan ilişkileri bulunmaktadır, iletişim kanalları açıktır ve herhangi bir aracıya ihtiyacı yoktur." dedi.

Ürdün ziyaretinin amacını "Amman yönetimi ile görüş alışverişinde bulunmak" şeklinde açıklayan Şükri, "Mısır, Ürdün ile ilişkilerinde iş birliği, ortak çıkarların gözetilmesine önem veriyor ayrıca, zorluklarla ortak mücadelenin devam etmesi konusunda istekliyiz." diye konuştu.

Şükri ayrıca, Filistin devletinin kurulması ve meşru hakları sağlamanın Mısır ve Ürdün için en önemli mesele olduğunu söyledi.

- "Filistin meselesi bizim önceliğimizdir"

Ürdün Dışişleri Bakanı Safadi de "Mısır'ın bizim için özel bir yeri var. Bölgede güvenlik, refah ve istikrarın sağlanması konusunda Mısır ile ortak anlayışa sahibiz." ifadelerini kullandı.

Mısır ile birlikte mücadele ettikleri ortak sorunların olduğunu dile getiren Safadi, "Halklarımızın beklentilerinin karşılanmasına katkı sağlayacak iş birliği fırsatlarımız var." diye konuştu.

Filistin'de yaşanan gelişmeler ve İsrail'in izlediği politikalara ilişkin ise Safadi, şunları kaydetti:

"Filistin meselesi bizim önceliğimizdir. Şu anki durumu tehdit eden, iki devletli çözümü baltalayan tek taraflı bütün faaliyetleri kınıyoruz. Yerleşim birimleri, barış girişimlerinin yeniden başlamasının önünde engeldir. Bunun devam etmesini engellemek için kardeş Mısır ile iş birliği içinde bulunuyoruz."

Suriye'nin 29 Mart'ta yapılacak Arap Zirvesi'ne davet edilip edilmeyeceğine ilişkin soruya da Safadi, "Arap Birliğinin kararlarını uygulayacağız." cevabını verirken, ülkesinin Astana görüşmelerine de Rusya'nın daveti üzerine katıldığını ifade etti.

Ürdünlü Bakan, söz konusu görüşmeleri, "Suriye halkının yaşadığı sıkıntılara son verilmesi için Birleşmiş Milletler tarafından yürütülecek ve etkili tüm uluslararası tarafların katılacağı siyasi görüşmelerin başlangıcı" olarak gördüklerini dile getirdi.

Mısır Dışişleri Bakanı Şükri, Ürdün'deki temasları kapsamında Ürdün Başbakanı Hani el-Mulki ve Kral Abdullah ile görüşecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler