Miraç Kandili

Miraç Kandili

Kayseri Müftüsü Güven: "Miraç Kandili vesilesiyle Rabbimize, kendimize ve çevremize karşı sorumluluklarımızı bir kez daha hatırlayalım"

KAYSERİ (AA) - İl Müftüsü Şahin Güven, "Miraç Kandili vesilesiyle Rabbimize, kendimize ve çevremize karşı sorumluluklarımızı bir kez daha hatırlayalım." dedi.

Güven, Miraç Kandili dolayısıyla makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, bu günün müminler için bir müjde olduğunu, Allah'ın kendisine ortak koşmayanların büyük günahlarını bağışlanacağını bu kutlu gecede müjdelediğini söyledi.

"Bizler için Miraç hediyedir" diyen Güven, şöyle devam etti:

"Rabbimize en yakın olduğumuz namaz bu gece beş vakit farz kılınmıştır. Yine her gün yatsı vaktinde okuduğumuz Amenerresulu diye başlayan Bakara Suresi'nin son ayetleri bize Miracın bir hediyesidir. Miraç Kandili vesilesiyle Rabbimize, kendimize ve çevremize olan sorumluluklarımızı bir kez daha hatırlayalım. Unutmayalım ki biz müminlere düşen bu günü Peygamber'in (SAV) bir hatıratı, bir tarih olarak okumak değildir. Bize düşen Hazreti Ebubekir Efendimiz misali, Allah'ın emir ve yasakları karşısında her daim sadakatle, teslimiyetle bir duruş sergilemektir. Bu sadakat ve teslimiyeti göstermeyenler, miracın anlamı, ruhu ve kazanımlarından mahrum kalacaklardır. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizin kandilin tebrik ediyorum."

Güven, Miraç Kandili dolayısıyla yarın Hunat Cami'nin yanı sıra Cami Kebir, Organize Sanayi Cami ve Üniversite Cami'nde program düzenleneceğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler