Minik yüreklilerden "asker ağabeylerine" mektup

Minik yüreklilerden "asker ağabeylerine" mektup

Kars'ın Selim ilçesine bağlı Yanlızçam İlkokulunda öğrenim gören 65 öğrenci, TSK Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek için "sevgili asker ağabeylerime" başlıklı mektuplar yazıp Mehmetçik'e gönderdi- Yanlızçam İlkokulu Müdürü Yılmaz:- "

KARS (AA) - Kars'ın Selim ilçesindeki bir ilkokulda eğitim gören 65 öğrenci, Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek için "Sevgili asker ağabeylerime" başlıklı mektuplar yazıp Mehmetçik'e gönderdi.

İlçenin Yalnızçam köyündeki Yanlızçam İlkokulu'nda eğitim gören 65 öğrenci, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine yönelik yürütülen harekata katılan Mehmetçik için mektup yazdı.

Öğretmenlerinin de desteklediği öğrenciler "Sevgili asker ağabeylerime" başlıklı mektuplarında duygu ve düşüncelerine kaleme alarak Mehmetçik'e destek verdi. Bazı öğrenciler de mektuplarında Türk bayrağı ve Mehmetçik resmi çizip şiirler de yazdı. Duygu dolu mektuplar askerlere ulaştırılmak üzere Afrin'e gönderildi.

Yanlızçam İlkokulu Müdürü Naşit Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin Afrin'de Türkiye sınırının terör örgütünden temizlenmesi amacıyla başlatılan harekata katılan askerler için mektup yazdığını belirterek "Operasyondaki askerlerimize manevi destek olmak için öğretmenler ve 65 öğrencimizin gönüllerinden gelen dua ve başarı dileklerini içeren mektuplarımızı Afrin'e gönderdik." dedi.

Öğretmenlerden Cansu Şuvak ise öğrencilerin duygularını anlatan mektuplar yazdığını aktararak "Öğrencilerimiz askerler için çok güzel düşüncelere sahip ve onlar için mektup yazarak duygularını anlattılar, ben de öğrencilerim adına çok mutluyum." diye konuştu.

- "Çoğu asker olmak istiyor"

Çocukların askerleri çok sevdiğini ve köyde asker gördüklerinde çok mutlu olduklarını anlatan Şuvak, "Köyümüz halkı ve çocuklar askerlere karşı çok güzel duygular hissediyor, öğrencilerimizin çoğu asker olmak istiyor." ifadesini kullandı.

Şuvak, mektupları okurken duygulandığını vurgulayarak şunları söyledi:

"Çocuklar mektuplarında asker olmak istediklerini belirterek vatanımız, milletimiz ve Türk bayrağına sahip çıktıklarını için askerlere çok teşekkür ettiler, resimler ve Türk bayrağı çizdiler, minik kalplerini mektuplara da yansıttılar. Askerleri kendilerine benzeterek güzel sözler söylediler. Allah Türk ordusunun ve kahraman askerlerimizin yardımcısı olsun."

- "Onları sevdiğim için duygularımı yazdım"

Öğrencilerden Mete Abat mektubunda, asker olmak istediğini dile getirerek "Allah Türk vatanını korusun, ben de büyüyünce subay olacağım, dağlarda kükremiş aslan gibi nöbet tutacağım." dedi.

Öğrencilerden Irmak Altan da mektubunda şu duyguları aktardı:

"Ben siz varken hiç korkmuyorum çünkü biliyorum siz hiç vazgeçmezsiniz, pes etmezsiniz. Bu vatan sizlerle korunuyor, siz olmazsanız burada vatan diye bir şey kalmaz. Asker abiler biz sizsiz ne yaparız, sizler emaneti yarı yolda bırakmazsınız."

Öğrencilerden Büşra İşçi ise "Onları sevdiğim için duygularımı, her şeyimi onlara yazdım. Mektubumda kalp çizdim, bayrak yaptım, onlar için teşekkür yazısı yazdım." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :