Minik yüreklerden kanser hastalarına "kitaplı" destek

Minik yüreklerden kanser hastalarına "kitaplı" destek

Afyonkarahisar'da ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin kaleme aldığı "Minik Yüreklerimizden Kalemlerimize Dökülenler" adlı kitap, geliri kanser hastalarına bağışlanmak üzere Valilik tarafından bastırılarak kitap fuarında satışa sunuldu- Yüksel Varlı İlkokulu S

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'da ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin kaleme aldığı "Minik Yüreklerimizden Kalemelerimize Dökülenler" isimli kitap, Valilik tarafından bastırılarak kanser hastaları yararına satışa sunuldu.

Afyonkarahisar Fuar alınına açılan 2. Kitap Fuarı'na 200 yazar katıldı. Fuarda, Afyonkarahisar Yüksel Varlı İlkokul 1-C sınıfı öğrencilerinin hazırladığı ve stantta satışını yaptıkları kitap, içeriğiyle büyük anlam taşıyor.

Yüksel Varlı İlkokulu Sınıf Öğretmeni Neslihan Tanrıverdi, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1. sınıf öğrencilerinin hazırladığı kitap için kurulan standın kitapseverler tarafından yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Kitaptaki hikayelerin tamamının 19 birinci sınıf öğrencisinin kendi yaşamlarından kesitler oluştuğunu dile getiren Tanrıverdi, şunları ifade etti:

"Hazırlanan çalışmalar, 2-3 ay gibi bir zaman aldı. Daha sonra bu yazılar, proje kapsamında Afyonkarahisar Valiliğimizin desteğiyle bin adet bastırıldı. Açılan kitap fuarında öğrencilerimizin kitabı için bir stant oluşturduk ve satışını yapıyoruz. Buradan elde edilecek bütün gelirler de Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Onkoloji Hastanesi'nde tedavi gören kanser hastalarına bağışlayacağız."

"Kitap satışlarımız çok iyi"

Tanrıverdi, hazırlanan kitabın görme engelliler için de karekod uygulamasına sahip olduğunu ve telefon uygulamasıyla çocukların kendi sesiyle anlatıldığını vurguladı.

Kitap fuarında hazırlanan kitaplarının ilgi gördüğüne işaret eden Tanrıverdi, "Kitap satışlarımız da çok iyi. Özellikle de gönüllü velilerimiz, satışlarda yardımcı oluyorlar. Yine çeşitli okullardaki öğrencilerde alıyorlar. Güzel gidiyor." diye konuştu.

-"Kitabımız çok beğeniliyor"

Sınıf öğrencilerinden Mehmet Kaşıkçı da kitap yazımı konusunda öğretmenlerinin kendilerine destek verdiğini anlattı.

Sınıftaki bütün arkadaşlarının kendi yaşamlarından hikayeler yazdığına değinen Kaşıkçı, şöyle devam etti:

"Kitaplarımızı Afyonkarahisar 2. Kitap Fuarı'nda 5 liraya satışa çıkardık. Elde ettiğimiz geliri de Onkoloji Hastanesi'nde tedavi gören kanser hastalarına bağışlayacağız. Kitaplarımız çok beğeniliyor. Ben de kitabı alan herkes için onların ad ve soyadlarını yazarak imzamı atıyorum."

Kitaplarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için de "Güçlü Lider" isimli bir şiir kaleme aldığını belirten Kaşıkçı, 17 Şubat'ta Afyonkarahisar'a gelen Erdoğan'a şiiri okuduğunu ve kendisinin çok beğendiğini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :