Minik öğrenciler hayvanlarla buluştu

Minik öğrenciler hayvanlarla buluştu

ANKARA (AA) - "4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü" dolayısıyla kreş ve ilkokul öğrencileri, Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon...

ANKARA (AA) - "4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü" dolayısıyla kreş ve ilkokul öğrencileri, Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki hayvanları ziyaret etti.

Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Anıl Sevinç, ziyarette yaptığı açıklamada, hayvanların yalnızca "Dünya Hayvanları Koruma Günü"nde değil, her gün korunması ve onlara sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Sevinç, sokak hayvanlarının bakımının ve üremelerinin kontrolünün büyük önem taşıdığını belirterek, bu konuda vatandaşlarda bilinç oluşturmak için özel günlerde organizasyonlar yapmaya gayret ettiklerini dile getirdi.

Etkinlik kapsamında 5 farklı okuldan yaklaşık 800 öğrencinin barınağı ziyaret ettiğini kaydeden Sevinç, "Bugün küçüklerimizi bilgilendireceğiz. Onlara hayvan sahiplenilmesinin ne kadar önemli olduğunu anlatacağız. Hayvanların pet shoplardan satın alınmaması gerektiğini, alınan hayvanların bir süre sonra barınaklara geldiğini göstermeye çalışacağız." diye konuştu.

Sevinç, barınakta pek çok cins köpek bulunduğuna dikkati çekerek, bunların hevesle pet shoplardan alınan ama daha sonra bakılmayarak sokağa bırakılan hayvanlar olduğunu söyledi.

Merkezdeki kafesleri tek tek gezerek hayvanları seven öğrenciler, daha sonra yanlarında getirdikleri mamaları hayvanlara verdi.

Etkinlikte şarkıcı Cüneyt Özgür de öğrenciler için konser verdi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler