Milli Savunma Bakanı Işık:

Milli Savunma Bakanı Işık:

"Şu ana kadar 7 bin 600'ün üzerindeki terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Bu amansız mücadele kararlılıkla sürdürülecek" - " (Terörle mücadele) Bu operasyonlar yapılırken bir tek masum insanın kılına halel gelmesin, bir tek masum insan z

KOCAELİ (AA) - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, güvenlik güçlerinin sürdürdüğü terörle mücadeleye ilişkin, "Şu ana kadar 7 bin 600'ün üzerindeki terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Bu amansız mücadele kararlılıkla sürdürülecek." dedi.

AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Işık, burada yaptığı konuşmada, ramazan gününde hiçbir insani, İslami, ahlaki değerin kabul etmeyeceği cinayetleri işleyen terör şebekelerinin yaptığı menfur eylemler sonucu dün ile bugün hayatını kaybeden polislere ve sivillere Allah'tan rahmet diledi.

Teröre karşı yapılan mücadelenin sadece bugünün mücadelesi olmadığını vurgulayan Işık, "Bu mücadele, biz bu topraklara ayak bastıktan, bu toprakların bize vatan olduktan sonra sürekli devam eden bir mücadele. Rabbim bu mücadelede bizim yardımcımız olsun. Terörle mücadele ediyoruz ve bu mücadeleyi terör örgütü tamamen silahları bırakıp, gömüp, üzerine beton döküp Türkiye'nin sınırlarını terk edene kadar da kararlılıkla sürdüreceğiz." diye konuştu.

Işık, 20 Temmuzda Suruç'taki patlamayı bahane ederek terör örgütünün başlattığı terör eylemlerinden sonra başlayan huzur ve güvenlik operasyonlarıyla birlikte o günden bu yana 500'ün üzerinde şehit verildiğini ama terör örgütüne de tarihin en ağır darbesini indirdiklerini dile getirerek, şöyle dedi:

"Şu ana kadar 7 bin 600'ün üzerindeki terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Bu amansız mücadele kararlılıkla sürdürülecek. Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti'ne diz çöktüremez. Hiç kimse bu ülkenin birliğine, bütünlüğüne kardeşliğine kastedemez. Böyle bir şeye yeltenenlerin sonunun ne olduğu ortada. Kurtuluşu çukurda arayanların gideceği yer magma tabakasıdır. Bunu herkesin bilmesi lazım. Bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz."

Terörle mücadeleyi tam bir birlik ve beraberlik içerisinde yürüttüklerini vurgulayan Işık, "Allah'a şükürler olsun güvenlik güçlerimiz, emniyet mensuplarımız, jandarmamız, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımız, köy korucularımız tam bir uyum ve ahenk içerisinde bu mücadeleyi sürdürüyor. Biz dağda elinde silahlı terörist kalmayıncaya kadar, şehirleri terörize eden yapılar tamamen tasfiye edilinceye kadar, terör örgütleri tamamen silahı bırakıp ülkeyi terk edinceye kadar bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz." ifadelerini kulandı.

- "Hiç kimse iktidarımızı terörle mücadeleden dolayı eleştiremez"

Bakan Işık, terörle mücadeleyi sürdürdükçe milletin desteğini yanlarında görmekten de büyük bir memnuniyet duyduklarını, bunun da cesaretlerini ve kararlılıklarını arttırdığını belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

"Hiç kimse iktidarımızı terörle mücadeleden dolayı eleştiremez. AK Parti, iktidar her türlü çözüm yolunu denemiş bir iktidardır. Hiç kimse ölmeden bu sorun çözülsün diye elinden gelenin en iyisini yapmış bir iktidardır. Pek çok siyasi riski de göze alarak bütün barışçıl yolları denemiş bir iktidardır ama belli ki terör örgütü ve o terör örgütünü maşa olarak kullanan birtakım güç odakları, Türkiye'nin zayıflatılması, güçsüzleştirilmesi ve Türkiye'nin kendi bölgesinde oyun kuran bir ülke olmasını engellemek için terör örgütünü kullanmaya, tekrar sahaya sürmeye karar verdiler. Bundan dolayı da bu mücadele sürecek." sözlerine yer verdi.

Milletin yanlarında olduğunun sorumluluğu ve bilinciyle hareket ettiklerini vurgulayan Işık, şunları belirtti:

"Bu mücadeleyi yürütürken de bölgede kardeşliğimize, birliğimize ve beraberliğimize halel getirecek en küçük bir olaya da müsamaha göstermiyoruz. Bakınız, Allah'a hamdolsun bunlar sözde öz yönetim ilan ediyorlardı, şehirleri adeta yangın yerine çevirdiler. Ne oldu? Her birinden tek tek temizlendi. Çok samimi söylüyorum, bu temizlik çok daha kısa sürebilirdi. Bu teröristler hak ettikleri cezaya, karşılığa çok daha önce düçar olurlardı. 'Niye bu kadar uzun sürdü?' derseniz, bunun bir tek cevabı var. Bu operasyonlar yapılırken bir tek masum insanın kılına halel gelmesin, bir tek masum insan zarar görmesin. Kılı kırk yaran bir titizlikle bu operasyonlar yürütüldü. Allah'a hamdolsun şehir merkezlerimizde artık bu temizlik yapıldı. Bundan sonra da eğer bu noktada yeltenen olursa hangi cevabı alacağı çok net belli. İnşallah bu terörle mücadelemizi sürdüreceğiz."

- "Kendimi Kocaeli'nin bir insanı olarak gördüm"

Bakan Işık, basına kapalı devam eden toplantının ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu ziyaret etti.

Ziyarette yaptığı konuşmada Işık, kendisini hiçbir zaman sadece Kocaeli Milletvekili değil, kentin insanı olarak gördüğünü, şehrin ihtiyaçlarının karşılanması ve geleceğe en iyi şekilde hazırlanması noktasında sorumlu hissettiğini söyledi.

Milli Savunma Bakanı olarak Karaosmanoğlu'nun projelerine en büyük desteği vermenin gayreti içerisinde olacağını vurgulayan Işık, "Kocaeli, Türkiye'nin en hızlı gelişen şehirlerinden biri, nüfus artış hızının en yüksek olduğu şehirlerden biri. Adeta İstanbul'un boğazı niteliğinde olan bir şehir olduğu için bu şehrin ihtiyaçları hiçbir zaman bitmeyecek. Bir taraftan ihtiyaçlarını karşılayacağız, bir taraftan da bu şehri geleceğe birlikte hazırlayacağız." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler