Milli Savunma Bakanı Işık:

Milli Savunma Bakanı Işık:

"Bizler istiyoruz ki Türkiye tarihindeki ihtişamlı günlerine dönsün. Onun için diyorum ki gelin 16 Nisan'da Türkiye'yi o ihtişamlı günlerine geri döndürecek o önemli karara 'evet' diyelim. Yani sandıkta 'evet' diyelim. 'Evet' dersek ne olacak? İstikrar ar

İSTANBUL (AA) - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Bizler istiyoruz ki Türkiye tarihindeki ihtişamlı günlerine dönsün. Onun için diyorum ki gelin 16 Nisan'da Türkiye'yi o ihtişamlı günlerine geri döndürecek o önemli karara 'evet' diyelim. Yani sandıkta 'evet' diyelim. 'Evet' dersek ne olacak? İstikrar artık sandıkta sağlanacak, hükümet sandıkta belirlenecek. Hükümete 5 yıl süre vereceğiz, başarılı olursa tekrar görevlendireceğiz, olmazsa 'güle güle' diyeceğiz." dedi.

Işık, Bağcılar Olimpik Spor Salonunda düzenlenen "Gümüşhaneliler Buluşması"nda, Gümüşhaneli olmaktan mutluluk ve gurur duyduğunu, tüm hemşehrilerinin vatansever ve vefalı olduğunu olduğunu anlattı.

Bakan Işık, 16 Nisan'da Türkiye'nin tarihi bir karar vereceğini hatırlatarak, Gümüşhanelilerin bu zamana kadar verdikleri hiçbir kararda hata yapmadığını ve iktidar olmak için Gümüşhane'nin oyunu almak gerektiğini dile getirdi.

İktidar olamayanların Gümüşhane'den oy alamadıklarını aktaran Işık, şöyle devam etti:

"CHP Türkiye'de iktidar olamıyor, çünkü Gümüşhane'den oy alamıyor. Gümüşhaneli altın gümüş ile diğer madenler arasındaki farkı çok iyi bilir. İyi ile kötüyü, doğru ile yanlışı en iyi ayıran illerden birisi bizim Gümüşhane'dir. Gümüşhane insanı 16 Nisan'da ne demek istediğini çok iyi biliyor. Hemşehrilerimiz çok büyük bir oranda 'evet' diyecek, buna inanıyorum. Neden 'evet' diyor. Çocuklarımızın geleceği için 'evet' diyor. Şu ülkenin gücünü kaybetmemesi ve gücüne güç katması için 'evet' diyor. Çift başlılığı ortadan kaldırmak için 'evet' diyor. Gümüşhane, sandıkta istikrarı sağlayalım bir daha Türkiye hükümet kiriz yaşamasın diye 'evet' diyor."

Türkiye'nin son 14 yılda yakaladığı istikrardan Gümüşhane'nin de faydalandığını dile getiren Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zigana Tüneli açıldığında Trabzon'dan Gümüşhane'ye 40 dakikada varacaksınız. Bir Bolu tünelimiz vardı bizim yıllardır yapılamayan, o günlerden aynı anda bir tek ihalede 29 kilometre tünel yapan bir Türkiye'ye geldik. 2002'de bu ülke kendi kullandığı piyade tüfeğini bile başkasının lisansı ile üretiyordu. Bu Türkiye'ye yakışır mı? Bugün yüzde 100 Türk mühendislerinin tasarımı ve projelendirmesiyle milli piyade tüfeğini Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim ediyoruz. Bugün artık kendi milli tankını yaptı, yakında seri üretime başlıyoruz. Osmanlı'dan sonra Türkiye kendi gemisini yapan ülke konumuna tekrar geldi. Artık kendi gemilerimizi kendimiz yapıyoruz. Artık kendi helikopterini yapan bir Türkiye var. Sıra kendi uçağımızı, kendi füze ve hava savunma sistemimizi yapmakta. Artık kendi uçağımızın motorunu yapmak için çalıyoruz. Bu başarılardan birileri fena halde Türkiye'ye kızgınlık besliyor. Bazı Avrupalı Bakanların son günlerde Türkiye aleyhine açıklama yapmalarının temelinde işte bu yatıyor. Daha düne kadar tüfeğini bile dışarıdan alan bir Türkiye varken bugün silah satan bir Türkiye var. Elbette birilerini kızdırıyoruz, farkındayız ama bizim için hiç önemli değil. Bir kaç yıl sonra Türkiye nüfus olarak Avrupa'nın en büyük ülkesi olacak. Hele bir de Türkiye yakaladığı şu istikrarı korursa her yıl yüzde 5 veya üzerinde büyürse 2050 'de Türkiye 100 milyona yakalaşan nüfusuyla Avrupa'nın lider ülkesi konumuna gelecek. İşte Avrupalı bakanların açıklamalarının nedenini izah edebildim mi? Onlar Türkiye yerinde saysın, istedikleri zaman ayar verebilsinler diye Türkiye'nin dengesini bozmaya çalışıyorlar. Bizler istiyoruz ki, Türkiye tarihindeki ihtişamlı günlerine dönsün. Onun için diyorum ki, gelin 16 Nisan'da Türkiye'yi o ihtişamlı günlerine geri döndürecek o önemli karara 'evet' diyelim. Yani sandıkta 'evet' diyelim. Evet dersek ne olacak? İstikrar artık sandıkta sağlanacak, hükümet sandıkta belirlenecek. Hükümete 5 yıl süre vereceğiz, başarılı olursa tekrar görevlendireceğiz, olmazsa 'güle güle' diyeceğiz. Artık Türkiye sistem krizleriyle uğraşmak zorunda kalmayacak."

-"Artık Türkiye sandıkta istikrarı sağlasın"

Işık, artık 5 yıllık hükümetler döneminin başlatılması gerektiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Artık Türkiye sandıkta istikrarı sağlasın ve bir daha Türkiye'nin önüne kimse engel koymasın. Biz, Türkiye'de hükümeti halk belirlesin istiyoruz. 'Bu iş diktatörlüğe gidermiş' diyorlar. Bunu diyenler Türk halkını tanımıyor ve güvenmiyor demektir. Türk halkı bugüne kadar hiçbir diktatöre fırsat vermedi. Hatta darbe dönemlerinde bile darbecileri ilk sandığa gömdü, gönderdi. Bizim önerdiğimiz sistemde hakem millet. Kim yanlış yaparsa onu cezalandırma yetkisi sizde. Biz milletimize güveniyoruz. Onun için gelin Türkiye'de kalıcı istikrarı 16 Nisan'da sağlayalım, 16 Nisan'da hep birlikte 'evet' diyelim ki Türkiye'nin başlattığı yatırımlar büyük bir hızla devam etsin. 'Evet' diyelim iki yavrularımız gelecekte çok daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye'de yaşasın. Ben sizin en doğru tercihi vereceğine inanıyorum. Gümüşhaneli hemşehrilerimin her zaman olduğu gibi 16 Nisan'da da sandıkta en doğru tercihi yapacağına yürekten inanıyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler