Milli Savunma Bakanı Canikli, Azerbaycan'da

Milli Savunma Bakanı Canikli, Azerbaycan'da

Canikli, Türk ve Azerbaycan Şehitliklerini ziyaret etti

BAKÜ (AA) - Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Türk ve Azerbaycan Şehitlikleri'ni ziyaret etti.

Canikli, resmi ziyaret için bulunduğu Azerbaycan'da merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in anıt mezarını ziyaretinin ardından Şehitler Hıyabanı'na geçti.

Türk ve Azerbaycan Şehitliklerini ziyaret eden Canikli, şehitliğe çelenk bıraktı. Bakan Canikli, şehitlik özel defterine şunları yazdı:

"Yüce Türk milletinin kahraman evlatları, aziz şehitlerimiz. Sizler 99 yıl önce kardeş Azerbaycan'ın bekası uğrunda Azerbaycanlı kardeşlerimizle omuz omuza çarpışarak şehitlik mertebesine eriştiniz. Kardeş Azerbaycan'ın bağımsızlığı ve topraklarının muhafazası için kahramanca mücadele eden sizler, bugün hür ve bağımsız, hızla kalkınan bir devlet olan Azerbaycan'da, 'bir millet, iki devlet' gerçeğinin en açık timsali ve kader birlikteliğimizin en değerli göstergelerisiniz. Sizlerin adları, Türk milletinin kardeşliği, milli birliği ve asırlara meydan okuyan tarihi varlığına altın harflerle yazıldı. Uğruna canımızı verdiğimiz bu kardeş toprağında huzur içinde yatınız. Kabirleriniz Azerbaycan halkı tarafından mukaddes emanetler olarak muhafaza edilecektir. Sizlerin aziz hatırasını saygı ve minnetle yad ediyor, huzurunuzda bütün şehitlerimizi rahmet anıyorum. Ruhunuz şad olsun."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler