Milli Eğitim'den 'sınıf annesi' uyarısı! Mevzuatta yok

Milli Eğitim'den 'sınıf annesi' uyarısı! Mevzuatta yok

Türkiye genelindeki bazı okullarda sınıflarda faaliyet gösteren "sınıf annesi" adlı görevlilere yönelik, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan önemli bir uyarı geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye genelindeki okullarda "sınıf annesi" adı altında görevlendirilen velilere yönelik, "Mevzuatta Yeri Olmayan Uygulamalar Hakkında" konulu bir yazı gönderdi. Bakanlık, gönderdiği yazıda sınıflarda faaliyet gösteren "sınıf annesi" adlı kişilere ilişkin bazı şikayetlere dikkat çekti.

Bu şikayetler arasında, sınıflarda çeşitli faaliyetlerde bulunarak velilerden aidat toplama, ders araç-gereci temini için para talep etme ve zaman zaman derslere müdahil olma gibi uygulamaların yer aldığı belirtildi.

Yazıda, "sınıf annesi" veya benzeri uygulamaların mevzuatta yer almadığı hatırlatılarak, bu konuda okulların uyarılması ve gerekli tedbirlerin alınması konusunda uyarıda bulunuldu. Bakanlık, velilerden gelen şikayetlere karşı duyarlı olunması ve eğitim kurumlarının, veli katılımını sağlamak için mevzuata uygun yöntemleri tercih etmeleri konusunda vurguda bulundu.

Bu uyarı, eğitim camiasında "sınıf anne" uygulamalarının mevzuat dışı olması ve öğrenci-veli ilişkilerinde şeffaflığın önemine dikkat çekiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum