Milli Eğitim'den önemli adım: Öğretmenlere ek yer değiştirme hakkı tanındı

Milli Eğitim'den önemli adım: Öğretmenlere ek yer değiştirme hakkı tanındı

Bakan Tekin, öğretmenlerin ailelerine kavuşamaması durumunda ek yer değiştirme hakkı tanıdı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme süreçlerine ilişkin önemli bir adım attı. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, öğretmenlerin mesleklerini icra ederken karşılaştıkları zorlukları en aza indirmeyi hedeflediklerini belirten Bakan Tekin, öğretmenlerin mutluluklarını engelleyecek faktörleri ortadan kaldırmayı amaçladıklarını ifade etti.

18 Ocak tarihinde gerçekleştirilen "öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme" işlemlerinin ardından ailelerine kavuşamayan öğretmenler için yeni bir imkanı duyuran Bakan Tekin, "ek yer değiştirme" hakkını tanıdıklarını açıkladı. Böylece, öğretmenlerin aileleriyle bir araya gelmelerine destek olmayı amaçlayan bu yeni uygulama, eğitim camiasında olumlu bir yankı buldu.

Bakan Tekin, açıklamasında, "Bakanlıkça öğretmenlerimizin sahadaki sesini dikkate alarak, ailenin toplumsal yapımızdaki yerini güçlendirmeyi, geliştirmeyi ve korumayı önceliklerimiz arasında tutuyoruz. Öğretmenlerimize ve ailelerine sunulan bu yeni imkanın eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Her zaman öğretmenlerimizin ve ailelerinin yanında olduğumu belirtiyor, bu adımın mesleki motivasyonlarını artırmada önemli bir rol oynayacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.