Milli Eğitim Bakanı değişti! Peki okulların açılış tarihinde bir değişiklik var mı? Okullar ne zaman açılacak sorusu...

Milli Eğitim Bakanı değişti! Peki okulların açılış tarihinde bir değişiklik var mı? Okullar ne zaman açılacak sorusu...

Milli Eğitim Bakanlığı'nda yaşanan görev değişikliği nedeniyle okulların açılacağı tarihte bir değişiklik olup olmayacağı da merak konusu haline geldi. Gelişmeleri takip etmekte zorlanan veliler de hazırlıklarını buna göre yapmak istiyor.

Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk koronavirüs tedbirleri ile okulların 6 Eylül’de açılacağını bildirmişti.

Ziya Selçuk’un bu açıklaması arşivde yerini aldı. Ancak yerine gelen yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in bu konuda yapacağı açıklama da öğrenciler ve veliler tarafından merak ediliyor.

PEKİ 2021 – 2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaptığı açıklamada okulların 6 Eylül 2021 tarihinde açılacağını söylemişti.

Yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların açılacağı tarih ile ilgili olarak açıklamada bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Özer, okulların durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Özer, “Pandemi dolayısıyla yaşanan kaybın telafisi için sayın bakanımızın çok değerli çalışmaları oldu. Bu çalışmalar güncellenerek aynen devam edecek. İlk önceliğim gerekli tüm tedbirleri alarak okulları tıpkı pandemi öncesinde olduğu gibi yüz yüze eğitime hazır hale getirmektir” dedi.

Yeni Bakan Mahmut Özer, “Türkiye'nin geleceği için yüz yüze eğitime bir an önce geçmek oldukça kritik bir hal almıştır. Okulların açılması için vakaların belirsiz bir gelecekte tamamen sıfırlanmasını bekleyemeyiz. Pandemi dolayısıyla çocuklarımızın bedensel ve zihinsel olarak daha fazla olumsuz etkilenmelerine de müsaade edemeyiz. Son söz olarak artık okulları kapalı tutma gibi bir lüksümüz yoktur" ifadelerini kullandı.

PROGRAM NASIL DÜZENLENDİ?

ARA TATİL

2021 Birinci dönem ara tatili 15 Kasım Pazartesi başlayacak ve 19 Kasım’da son bulacak.

15 GÜN TATİLİ

Yarıyıl tatili, 24 Ocak 2022 Pazartesi başlayıp, 4 Şubat 2022 Cuma tamamlanacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.