Milletvekillerine "Zeytin Dalı" karşıtı mektup gönderilmesi

Milletvekillerine "Zeytin Dalı" karşıtı mektup gönderilmesi

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Sözen:- "Sizi bu hainlik ve ihanet kokan açıklamalarınızdan, eylem ve söylemlerinizden dolayı şiddetle ve nefretle kınıyorum. Bu ülkeye ihanet eden sizler bilmelisiniz ki tarih asl

ANKARA (AA) - Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, milletvekillerine "Zeytin Dalı Harekatı" karşıtı mektup gönderilmesi ilişkin, "Sizi bu hainlik ve ihanet kokan açıklamalarınızdan eylem ve söylemlerinizden dolayı şiddetle ve nefretle kınıyorum. Bu ülkeye ihanet eden sizler bilmelisiniz ki tarih asla sizi affetmeyecektir." ifadesini kullandı.

Sözen, yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin şehitler verdiği, bedeller ödediği bu zor günlerde vatan aleyhine söz söyleyen, fikir beyan eden, bildiri yayınlayan, eylem ile söylemleriyle teröristlere destek veren kim olursa olsun kendileri nazarında "vatan haini" olduğunu, elinde silah bulunan teröristlerden farkının bulunmadığını belirtti.

"Açıklamalarında 'Barış ve sulh istiyoruz' diyerek, bu tertemiz cümleleri o kirli ağızlarına alarak adeta teröristlerin sözcülüğüne soyunmuşlardır" değerlendirmesinde bulunan Sözen, şunları kaydetti:

"Bu hain ve alçaklara sesleniyoruz, madem barış istiyorsunuz PKK terör örgütü 35 yıldır on binlerce askerimizi, polisimizi, güvenlik korucumuzu alçakça şehit ederken neredeydiniz? Neden sesinizi çıkarmadınız? Şimdi çıkıp savunduğunuzu iddia ettiğiniz binlerce bebek, kadın, yaşlı, Kürt kökenli vatandaşımız PKK tarafından alçakça haince katledilirken neredeydiniz? Neden sesinizi çıkarmadınız? Biz sizin isimlerinize bile baktığımızda kime uşaklık ettiğinizi kimin maşası olduğunuzu, kimin değirmenine su taşıdığınızı çok iyi biliyoruz."

- "Sağduyulu vatansever Kürt halkına hakaret ediyorsunuz"

Sözen, Suriye ile hiçbir sınırı, komşuluk ilişkisi olmayan, Suriye'den binlerce kilometre uzakta olan ABD'nin Suriye'yi işgaline karşı bu isimlerin bir kelime bile söylemediğini belirterek, şunları ifade etti:

ABD, PKK'nın uzantısı olan PYD, YPG'ye binlerce tır ağır silah verirken, üstelik bu silahlar ülkemize karşı kullanılırken sesinizi çıkardınız mı? Sizler yalancısınız, ikiyüzlüsünüz. Ülke olarak burada Suriye ile savaşmıyoruz. Devlet büyüklerimiz her açıklamalarında Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı duyduklarını zaten ifade etmektedirler. Ülke olarak Afrin'de teröristlerle savaşıyoruz. Teröristlerle savaşmamız, ülkemizin sınırlarına güvence altına almamız sizi neden rahatsız etti? Yoksa teröristlerle gönül bağınız mı var? Üstelik siz kim veya kimler adına bu açıklamayı yapıyorsunuz? Bu açıklama yetkisini kim size verdi? Savunduğunuz o teröristler Kürt de değil, Müslüman da değil. Teröristleri niye her defasında Kürtler ile eş değer tutuyorsunuz? Bunu yaparak sağduyulu vatansever Kürt halkına hakaret ediyorsunuz.

Siz bu söylemlerinizle Kürt halkının dostu değil, düşmanı olduğunuzu ilan ediyorsunuz. Kürt halkının sizin aklınıza ihtiyacı yoktur. Sizi bu hainlik ve ihanet kokan açıklamalarınızdan eylem ve söylemlerinizden dolayı şiddetle ve nefretle kınıyorum. Bu ülkeye ihanet eden sizler bilmelisiniz ki tarih asla sizi affetmeyecektir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler