Milletlerarası anlaşmalar

Milletlerarası anlaşmalar

Türkiye'nin Lübnan, Gine ve ABD ile imzaladığı mutabakat zaptı ve anlaşmalar Resmi Gazete'de yayımlandı

ANKARA (AA) - Türkiye'nin Lübnan, Gine ve ABD ile imzaladığı mutabakat zaptı ve anlaşmalar onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlandı.

"Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Lübnan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Sağlık Alanında İş Birliğine Dair Anlaşma"yla iki ülke arasında sağlık ve tıp bilimleri alanında iş birliğinin artırılması hedefleniyor.

"Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Gine Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Çevre Alanında İş Birliğine İlişkin Mutabakat Zaptı"yla da iki ülke arasında entegre atık ve kimyasallar yönetimi, çevre denetimi ve iklim değişikliği gibi alanlarda ortaklaşa çalışmalar yapılması amaçlanıyor. Mutabakat zaptına göre, Türkiye ve Gine arasındaki iş birliği tarafların ortak çıkarlarına hizmet edecek, ekonomik ve sosyal kalkınmaya katkı sağlayacak.

"Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti Arasında Denizaltı Karşılıklı Destek ve İş Birliğine İlişkin Mutabakat Muhtırası" Türk Deniz Kuvvetleri denizaltıdan personel kurtarma ana gemisi ile ABD Deniz Kuvvetleri denizaltıdan personel kurtarma faaliyetlerine yönelik icra edilecek tatbikat ve eğitimlerin yanı sıra malzeme, bilgi ve tecrübe değişiminde uygulanacak esasları içeriyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler