Mil Enerji Sen Genel Başkanı Yücel: Ayrıcalıktan değil, adaletten yanayız!

Mil Enerji Sen Genel Başkanı Yücel: Ayrıcalıktan değil, adaletten yanayız!

Mil Enerji Sen Genel Başkanı Ali Yücel, "Kamu veya taşeron işçileri e-devlet üzerinden sendikalara üye olabiliyorken, memurlar bu haktan neden mahrum bırakılmaktadırlar. İşçi memur ayrımından değil adaletten yanayız" dedi.

Mil Enerji Sen Genel Başkanı Ali Yücel, "Taşeron çalışanların kadroya geçirilmelerinden daha önce kamu kurumlarında hizmetli kadrosunda çalışan tüm kamu görevlilerinin bir defaya mahsus sınavsız ve mülakatsız olarak memur kadrosuna atanmaları hak ve adalet adına elzemdir" dedi.

Bazı KİT'lerde halen maaş adaletsizliğinin devam ettiğini belirten Yücel, "Müdür pozisyonlarındaki yöneticiler, astlarından (Mühendis ve şef pozisyonlarında görev yapan) düşük maaş almaktadırlar. Aynı şekilde göreve giden ekibin başında bulunan ve resmi olarak tüm sorumluluğu üzerine alan ekip sorumlusu Başmühendis veya mühendisler ekipte yer alan işçi personellerden daha düşük maaş almaktadırlar. İşçi personeller hak ettikleri maaşları alıyor helal hoş olsun ancak amirlerinde maddi yönden mağdur edilmemeleri gerekmektedir. Yatılı bir göreve veya eğitime giden işçi personelinin otel ücretinin tamamı ödenebiliyorken, aynı koşullarda memurlara günlük harcırahlarının 1.5 (bir buçuk) katı kadar ödeme yapılmaktadır. Açık kalan farkı ise memurlar harcırahlarından (ceplerinden) karşılamaktadırlar. Kamu veya taşeron işçileri e-devlet üzerinden sendikalara üye olabiliyorken, memurlar bu haktan neden mahrum bırakılmaktadırlar. İşçi memur ayrımından değil adaletten yanayız" diye konuştu.

Kaynak:Memleket

Etiketler :