Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı!

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı!

Yurt genelinde görülen yağışlar bugün de bir çok bölgede devam edecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Uyarıda ayrıca yerel dolu, ani sel, lokal su baskını, kuvvetli rüzgar karşı tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Akdeniz'in Antalya bölümü, Ege Bölgesi'nin güneyi ile Sinop ve Erzincan'ın batı ilçeleri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, saat 20.00'ye kadar etkili olması beklenen yerel kuvvetli yağışların; Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Karabük, Kastamonu, Çorum, Amasya, Tokat), İç Anadolu'nun kuzey ve batısı (Ankara, Eskişehir, Konya, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Kırşehir, Kayseri, Çankırı), Isparta, Burdur, Afyonkarahisar, Denizli, Sinop çevreleri ile Erzincan'ın batı ilçeleri, Uşak'ın güney ve doğu ilçeleri, Antalya ve Muğla'nın iç kesimlerinde beklendiğini belirtti.

 

Değerlendirme ve Uyarı Yapan Merkez : Meteoroloji 8.Bölge (Konya) Müdürlüğü Bölge

Tahmin ve Uyarı Merkezi (BTUM Birimi)

Beklenen Meteorolojik Hadise      :

Kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış

Genel Durum Değerlendirmesi       :

Bölgemiz (Konya-Karaman-Aksaray ve Niğde İl ve İlçeleri) genelinde devem eden sağanak yağışların; bugün (04/06/2015 Perşembe) özellikle Konya İl merkezi ile Konya’nın kuzey ve batı ilçelerinde (Yunak, Çeltik, Kulu, Cihanbeyli, Altınekin Akşehir, Tuzlukçu, Ilgın, Kadınhanı, Doğanhisar, Derbent, Hüyük, Beyşehir, Seydişehir, Derebucak) 11:00-21:00 lokal saatleri arasında yer yer kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışla birlikte kısa süreli lokal dolu yağışının olacağı tahmin edilmektedir.

Beklenen kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışın meydana getirebileceği ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, ekili tarımsal alanlarda zarar, yağış anında kuvvetli rüzgar ile fırtınaya karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye olunur.

Beklendiği yerler                               :  Konya il merkezi ile Konya’nın kuzey ve batı ilçeleri

Uyarı Periyodu                                  :04/06/2015 11.00 Lokal ile 04/06/2015 21.00 Lokal

Oluşması Muhtemel Riskler   : Ani Sel - Su Baskını - Dolu - Ekili Tarımsal Alanlarda Zarar - Ulaşımda Aksamalar - Yıldırım - Çatı Uçması - Ağaç veya Direklerin Devrilmesi

 

BÖLGELERDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Balıkesir, Bursa ve Bilecik çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Kütahya, Uşak ve afyonkarahisar çevreleri ile Denizli'nin kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kuzeyinde, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Aksaray ve Niğde çevreleri ile Konya'nın doğu, Nevşehir ve Yozgat'ın güney, Kırşehir'in kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra bölgenin iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batısı ile Ağrı, Van, Muş ve Bitlis çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin Güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Akşam saatlerine kadar bölge genelinde toz taşınımı beklenmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde bölgenin kuzey kesimleri ile Gaziantep çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin doğusunda batı ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Akşam saatlerine kadar bölge genelinde toz taşınımı beklenmektedir.

 

Önceki ve Sonraki Haberler