Meteoroloji'den 26 şehre sarı kodlu uyarı: Kuvvetli sağanak yağış olacak! Konya 12 -16 Haziran hava durumu

Meteoroloji'den 26 şehre sarı kodlu uyarı: Kuvvetli sağanak yağış olacak! Konya 12 -16 Haziran hava durumu

Meteoroloji'den 26 şehir için sarı kodlu uyarı geldi. Konya'da bugün kuvvetli sağanak yağış, ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kısa süreli fırtına gibi risklere karşı uyar geldi. İşte Konya 12 - 16 Haziran hava durumu tahminleri..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden 26 şehir için sarı kodlu uyarı geldi. Gün içinde Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ve Orta Karadeniz bölgelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Meteoroloji'den 26 kent için yapılan sarı kodlu uyarılı açıklamaya göre Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli, Manisa, Burdur, Isparta ve Antalya çevreleri ile Muğla, Aydın ve İzmir'in iç kesimlerinde öğle saatlerinden itibaren kuvvetli gök gürültülü sağanak olacağı tahmin ediliyor. Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir, Yozgat, Sivas, Kayseri, Niğde, Konya ve Karaman çevrelerinde de gök gürültülü sağanak yağışın öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

Konya'da Meteorolojinin son tahminlerine göre 12 Haziran Pazartesi (bugün) Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının 1 ila 3 derece azalacağı ve mevsim normallerinin 3 ila 5 derece altıda seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette ve yağış anında yer yer kuvvetlice esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİDEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI!

Meteoroloji Konya 8. Bölge Müdürlüğü gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini belirterek vatandaşlara ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyarıda bulundu.

Bugün beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Bölgemiz (Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde) genelinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KONYA 12 HAZİRAN PAZARTESİ SAATLİK HAVA DURUMU

Konya'da bugün hava gök gürültülü sağanak yağmurlu, beklenen hava sıcaklığı en düşük 16 en yüksek 23 derece olacak.

konyahavasaatlik.jpg

KONYA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük tahminlerine göre Konya'da havanın 12 Haziran Pazartesi günü gök gürültülü sağanak yağmurlu 13 ila 23 derece, 13 Haziran Salı günü gök gürültülü sağanak yağışlı 14 ila 24 derece, 14 Haziran Çarşamba gök gürültülü sağanak yağışlı 14 ila 24 derece, 15 Haziran Perşembe günü parçalı bulutlu 15 ila 28 derece, 16 Haziran Cuma günü ise parçalı bulutlu 15 ila 30 derece aralığında olacağı tahmin ediliyor.

konyahava5.jpg

KONYA, AKSARAY, KARAMAN, NİĞDE 12 HAZİRAN METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE GENELİ 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ:

12 Haziran Pazartesi

13 Haziran Salı

14 Haziran Çarşamba

15 Haziran Perşembe

16 Haziran Cuma

Memleket Konya haber
Görsel kaynaklar: meteoroji, meteoblue

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.