Meteoroloji son tahminleri duyurdu! 10 Temmuz Pazar günü şiddetli yağış uyarısı! Konya'da yağmur yağacak mı?

Meteoroloji son tahminleri duyurdu! 10 Temmuz Pazar günü şiddetli yağış uyarısı! Konya'da yağmur yağacak mı?

Kurban Bayramı'nın ikinci gününde birçok ile yağış uyarısı yapıldı. Konya için de son hava durumu tahminleri yayımladı. Bugün öğleden sonra Konya'nın kuzey ve batısı ile Aksaray'ın kuzey kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava durumu raporuna göre bir çok ile kuvvetli yağışlar geliyor. Kurban Bayramı'nın ikinci gününde birçok ilde yağış görülecek. Mevsim normalleri civarında seyredecek hava sıcaklıkları yağışla birlikte bazı bölgelerde azalacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Adana’nın kuzey ve doğusu, Osmaniye, Hatay kıyıları, Artvin, Erzurum’un kuzeyi ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

KONYA'NIN KUZEYİNDE ÖĞLEDEN SONRA YAĞIŞ VAR

Meteoroloji Konya 8. Bölge Müdürlüğü son hava durumu tahminlerine göre ise Konya'da hava parçalı bulutlu olacak, 10 Temmuz Pazar günü (bugün) öğleden sonra Konya'nın kuzey ve batısı ile Aksaray'ın kuzey kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Konya'da hava sıcaklığının 2 ila 4 derece düşerek 16/27 derece aralığında olması bekleniyor.
Tahminlere göre Konya ve bölgesinde rüzgar genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; yağış anında yer yer kuvvetlice esecek.

İSTANBUL VE ANKARA’DA GECE ANİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların bu akşam ve gece saatlerinde Marmara’nın kuzeyi ve Ankara çevreleri ile yarın zamanla Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN UYARI

Ankara Valiliği, yerel olarak kuvvetli sağanak beklendiğini belirterek, vatandaşları meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması konusunda uyardı.

Valilikten yapılan açıklamada, “10 Temmuz Pazar günü yerel olarak kuvvetli sağanak yağış beklendiğinden; sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

AFAD SMS'LE UYARDI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), akşam saatlerinde İstanbul ve çevre illerde yaşayan vatandaşlara SMS göndererek sağanak yağış uyarısında bulundu.

AFAD’ın mesajında “İlinizde yarından itibaren şiddetli yağış beklendiğinden, dere yatakları ve riskli alanlardan uzak durulmalı, acil durumlarda 112 aranmalıdır” denildi.

AFAD’ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, pazar günü ilk saatlerden itibaren, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Balıkesir ve Çanakkale'nin doğusu ile zamanla Bolu Düzce, Karabük, Zonguldak ile Kastamonu, Sinop ve Bartın'ın iç kesimleri; Ankara, Eskişehir ve Çankırı; Afyonkarahisar ve Kütahya çevreleri ile Çorum'un batısında kuvvetli yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun” ifadeleri kullanıldı.

METREKAREYE 100 KİLOGRAM YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji, yurdun kuzeybatı kesimlerinde yerel şiddetli yağışlara karşı vatandaşları uyarırken, metrekareye 100 kilogram yağış düşebileceğini belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün duyurusunda, “10.07.2022 Pazar günü ilk saatlerden itibaren ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde görülecek kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların İstanbul'un kuzey kesimleri ve Anadolu Yakası'nda; Kocaeli, Sakarya ve Düzce çevrelerinde; Balıkesir'in kuzey, Zonguldak ve Bursa'nın batı kesimlerinde yerel olarak çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (50-100 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadeleri kullanıldı.

KONYA ve İLÇELERİNDE 10 TEMMUZ PAZAR HAVA DURUMU:

İlçeBeklenen HavaEn Düşük
(°C)
En Yüksek
(°C)
KonyaÖğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı2031
AhırlıÖğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı1529
AkörenÖğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı1431
AkşehirÖğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı1625
AltınekinParçalı ve az bulutlu1728
BeyşehirÖğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı1529
BozkırÖğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı1331
CihanbeyliÖğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı1829
ÇeltikParçalı ve az bulutlu, öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı1526
ÇumraParçalı ve az bulutlu1631
DerbentParçalı ve az bulutlu, öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı1426
DerebucakParçalı ve az bulutlu, öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı1427
DoğanhisarParçalı ve az bulutlu, öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı1424
EmirgaziParçalı ve az bulutlu1730
EreğliParçalı ve az bulutlu1732
GüneysınırParçalı ve az bulutlu1630
HadimParçalı ve az bulutlu1126
HalkapınarParçalı ve az bulutlu1530
HüyükParçalı ve az bulutlu, öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı1627
IlgınParçalı ve az bulutlu, öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı1526
KadınhanıParçalı ve az bulutlu, öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı1625
KarapınarParçalı ve az bulutlu1731
KaratayParçalı ve az bulutlu1931
KuluÖğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı1828
MeramÖğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı2031
SarayönüÖğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı1626
SelçukluParçalı ve az bulutlu, öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı1930
SeydişehirParçalı ve az bulutlu, öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı1329
TaşkentParçalı ve az bulutlu1224
TuzlukçuParçalı ve az bulutlu, öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı1325
YalıhüyükParçalı ve az bulutlu, öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı1528
YunakParçalı ve az bulutlu, öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı1624

Resim

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.