Meteoroloji Genel Müdürlüğü Konya'yı şiddetli kurak kategorisinden çıkardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Konya'yı şiddetli kurak kategorisinden çıkardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün daha önce 'şiddetli kurak' kategorisinde konumlandırdığı Konya'yı "normal ve üzeri" olarak değiştirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, temmuz ayına özel kuraklık durumunu gösteren haritaları yayımladı. Haritalardaki verilere göre, Edirne’de şiddetli kuraklık yaşanıyor. Yaşanan kuraklık ile birlikte sıcak hava da kent genelinde etkili oluyor.

YAĞIŞLAR DURDU, TARIMSAL SULAMA DEVAM EDİYOR

Yağışların olmamasının yanı sıra bölge çiftçisinin de tarımsal sulamada faydalandığı Tunca Nehri’nin su seviyesinde düşüş yaşandı. Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan son ölçümlerde, Tunca Nehri'nin debisi saniyede 5 metreküp olarak belirlendi.

TUNCA NEHRİ ADETA KURUDU

Edirne’de merkeze bağlı Değermenyeni köyü yanından geçen Tunca Nehri adeta kurudu. Etrafı seddeyle çevrili nehir, su debisinin azalmasının ardından kumsal alana döndü.

KONYA'NIN KATEGORİSİ DEĞİŞTİ

Meteoroloji'nin daha önce şiddetli kurak olarak tanımladığı Konya'nın kategorisi de değişti. Yapılan son değişiklikle Konya, normal ve üzeri olarak güncellendi.

İşte MGM'nin yayınladığı son harita:

konya-kuraklik.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.