Mescid-i Aksa'nın yakılmasının 47. yılı

Mescid-i Aksa'nın yakılmasının 47. yılı

Arap Birliği'nin Filistin ve İşgal Altındaki Arap Toprakları İşlerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Ebu Ali:- "İsrail işgali, Araplar olarak maruz kaldığımız terör ve şiddetin temel sebebidir ve terör ve fitneyi besleyen, ona kucak açan temel unsurd

KAHİRE (AA) - Arap Birliği'nin Filistin ve İşgal Altındaki Arap Toprakları İşlerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Said Ebu Ali, "terör ve fitneyi besleyen temel unsurun İsrail işgali olduğu" değerlendirmesinde bulundu.

Ebu Ali, Mescid-i Aksa'nın yakılmasının 47. yılı münasebetiyle başkent Kahire'deki Arap Birliği merkez binasında düzenlenen "Kudüs'te bir gün" başlıklı etkinlikte konuştu. Ebu Ali, "İsrail işgali, Araplar olarak maruz kaldığımız terör ve şiddetin temel sebebidir ve terör ve fitneyi besleyen, ona kucak açan temel unsurdur." dedi.

Filistin meselesinin halen Arap dünyasının merkezi meselesi olduğunu belirten Ebu Ali, İsrail'in psikolojik ve ekonomik savaş çeşitlerini kullanarak Filistin kimliğini silmeye çalıştığını kaydetti.

Avustralyalı Yahudi Dennis Michael Rohan, 21 Ağustos 1969'da Mescid-i Aksa'ya girerek, Kıble Camisi'nin mihrabı ve bin yıllık minberinin yanı sıra pek çok tarihi mekanı yakmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler