Merkez Bankası dolar satışı

Merkez Bankası dolar satışı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın kapsamını ay başında genişlettiği kamu iktisadi teşebbüslerine döviz satışı ocak ayında 4.15 milyar dolar ile rekor seviyeye yükseldi.

Merkez Bankası'nın kapsamını ay başında genişlettiği kamu iktisadi teşebbüslerine (KİT) tamamının BOTAŞ olduğu tahmin edilen döviz satışı ocak ayında 4.15 milyar dolar ile rekor seviyeye çıktı. Merkez Bankası BOTAŞ'a geçen ay 4 milyar 146 milyon dolar döviz satışı yaptı. 2021'in tamamında BOTAŞ'a yapılan döviz satışı 6,1 milyar dolar olmuştu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 2022 itibarıyla kamu iktisadi teşebbüslerinin döviz ihtiyacının gerekli görülen kısmı Hazine ve Maliye Bakanlığı ile TCMB tarafından piyasa koşullarına göre doğrudan karşılayabileceğini açıklamıştı.

Daha önce TCMB rezervlerinden neredeyse tamamı BOTAŞ'a ait olan enerji ithalatçısı KİT'lerin döviz ihtiyaçları karşılanıyordu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.