Merkel, Fransa Başbakanı Valls ile görüştü

Merkel, Fransa Başbakanı Valls ile görüştü

Almanya Başbakanı Merkel: "Benim için Avrupa'nın inandırıcı olması önemli. AB'nin istikrar

BERLIN (AA) - Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Benim için Avrupa'nın inandırıcı olması önemli. AB'nin istikrar ve büyüme paktında aldığımız ortak kararlara uymamız gibi" dedi.

Merkel, Başbakanlık'ta Fransa Başbakanı Manuel Valls ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Merkel, Almanya ve Fransa'nın avronun istikrarı  için gerekli çabayı göstermesinin önemli olduğunu söyledi. 

Valls'ın görüşmede Fransa'nın başlattığı ekonomik reform programı hakkında kendisine bilgi verdiğini belirten Merkel, bunların uygulamasında kendilerine başarılar dilediğini bildirdi. 

"Valls reform programını tanıttı. Bildiğim kadarıyla bu reformlar önemli alanlarda yapılacak" ifadelerini kullanan Merkel, Fransa ile Avrupa'nın istikrarı ve refahı için çalıştıklarını hatırlattı. 

"Benim için Avrupa'nın inandırıcı olması önemli. AB'nin istikrar ve büyüme paktında aldığımız ortak kararlara uymamız gibi" diyen Merkel, Fransa'nın şu an çok heyecanlı bir reform dönemi başlattığını ve bunun gerekli olduğunu belirterek, doğru istikamete hareket edildiğini kaydetti. 

Fransa Başbakanı Valls ise ekonomik reform programına ilişkin, "Şirketlerimizin rekabet gücünü yeniden oluşturmak istiyoruz ve onları 40 milyar avro ile destekliyoruz" diye konuştu. 

Merkel'e hangi sürede reformları nasıl hayata geçirmeyi hedeflediklerini aktardığını belirten Valls, "Ben buraya bir şey rica etmek için gelmedim. Gerçeklerle yüzleşmemiz lazım. Herkes sorumluluğunu yerine getirmesi gerek. Fransa'da kesinlikle sorumluluğunu yerine getirecek" dedi. 

Valls, bu girişim için Almanya'nın kendisine güvenmesi gerektiğini belirterek, "Ben bu yola girdiğimiz konusunda ikna etmek için Almanya'ya geldim. Merkel bu yolda çok önemli bir partner" ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Haber Kaynağı