Merkel-Abdürrezzak görüşmesi

Merkel-Abdürrezzak görüşmesi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Malezya Başbakanı Necip Tun Abdürrezzak ile Berlin'de bir araya geldi- Merkel: '' Halep'te yaşananlar barbarlık. Sivillerin vurulması kabul edilemez''- Abdürrezzak: ''Ülkemize 3 yıl içinde 3 bin Suriyeli alacağız''

BERLİN (AA) - Almanya Başbakanı Angela Merkel, Halep'te yaşananların barbarlık olduğunu belirterek, "Sivillerin vurulması kabul edilemez" dedi.

Angela Merkel Berlin'de, Malezya Başbakanı Necip Tun Abdürrezzak ile görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, Halep'te yaşananlara dikkati çekerek, ''Halepte yaşananlar barbarlık. Sivillerin vurulması kabul edilemez'' diye konuştu.

Merkel Suriye'de tekrar ateşkesin sağlanması için elden ne geliyorsa yapılması gerektiğine, Avrupa'nın insani sorumluluğu olduğuna işaret ederek, bu konunun Rusya ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'in elinde olduğunu belirtti.

Almanya Şansölyesi bir süredir gündemde olan Suriye'de olası uçuşa yasak bölge tartışmalarına da değinerek, bu konuda hemen bir yasak bölge sağlanması konusunda şüpheleri olduğunu kaydetti.

Merkel, Suriye'de son yaşanan olay sonrası bulundukları noktadan çok çok geriye gidildiğini söyledi.

Hayatlarını kurtarmak amacıyla Avrupa'ya kaçmak zorunda kalan sığınmacılar arasında Hristiyan veya Müslüman ayrımı yapılmasının Avrupa değerleriyle bağdaşmayacağının altını çizen Merkel, ''Bizler kimseyi Hristiyan mı Müslüman mı diye ayırmıyoruz. Biri bizden koruma alır diğer almaz demiyoruz. Bu tüm Avrupa ülkeleri siyasetlerine böyle yansımalı'' diye konuştu.

- Malezya Başbakanı Abdürrezzak

Malezya Başbakanı Necip Tun Abdürrezzak, Almanya'nın sığınmacılar konusunda yaptıkları nedeniyle takdiri hak ettiğini söyledi.

Abdürrezzak, İslam Konferansı Örgütü üyesi olduklarına işaret ederek, '''Ülkemize 3 yıl içinde 3 bin Suriyeli göçmen alacağız'' dedi.

Malezya Başbakanı 2014'te Ukrayna'nın doğusunda düşürülen MH17 sefer sayılı yolcu uçağı konusunda araştırma yapan uluslararası komisyonun raporunun açıklanmak üzere olduğunun hatırlatılması üzerine de ''Biz de bu uluslararası araştırma komisyonunun üyesiyiz. Bu olayın sorumlulularının ortaya çıkarılmasını ve hesap vermelerini bekliyoruz. Adalet arıyoruz.'' dedi.

Abdürrezzak, Malezya Kalkınma Fonu (1MDB) konusunda sorulan bir soruya da Malezya'nın uluslararası adli kurumlarla işbirliği konusunda en iyisini yapacağını ve hukuk devletinin gereğini yerine getirdiğini vurguladı.

Malezya Başbakanı ülkesinde erken bir seçim olup olmayacağı konusuna da değinerek, ''Biz iyi siyaset yapıyoruz. Halkımız ve Malezya'nın geleceği için neyin en iyi ve doğru olduğunu hep beraber tartışıyoruz. Bu konuda Malezya halkına, hükümetimizin en iyi seçim olduğunu ifade ediyoruz'' diye konuştu.







AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler