Meram Yavuz Sultan Selim Ortaokulu'nda 'En güzel örnek Peygamberimiz Hz. Muhammed' (sav) konferansı

Meram Yavuz Sultan Selim Ortaokulu'nda 'En güzel örnek Peygamberimiz Hz. Muhammed' (sav) konferansı

Konya'nın Meram İlçesi Yavuz Sultan Selim Ortaokulu'nda düzenlenen konferansta Selçuklu İlçe Müftülüğü vaizi Ahmet Demirel, öğrencilere dünyayı teşriflerinin 1451'inci yıl dönümünde Hz. Muhammed (SAV) efendimizi anlattı

Konya Meram Yavuz Sultan Selim Ortaokulu'nda Hz. Muhammed (SAV) efendimizin dünyayı teşriflerinin 1451. Yılı münasebetiyle bir konferans düzenlendi. Programda Selçuklu İlçe Müftülüğü vaizi Ahmet Demirel bir konuşma yaptı. Konuşmasında Hz. Muhammed (SAV) efendimizin örnek yaşantısından bahsetti. O’nun insanlara ve diğer canlılara davranışta, sevgi, merhamette en üstün insan olduğunu belirtti.

Peygamberimizin “Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim” dediğini, hal, hareket ve davranışlarıyla tüm devirleri etkileyen yegâne bir ıslahatçı ve muallim olduğunu anlatan Demirel, "O devirdeki cahiliyye asrını, saadet asrına çevirdi. O çağlarüstü bir örnek, kalpleri iyiye ve güzele çeviren bir inkılapçıdır” dedi.

Ahmet Demirel, Hz. Aişe annemize “O’nun hayatı nasıldı” diye sorulduğunda “O'nun ahlakı Kur'an'dı” dediğini aktardı.

Hz. Muhammed (SAV) efendimizin, M. 571 yılında doğup M. 632 yılında 63 yaşında vefat edene kadar gönüllerde taht kurarak, müşrik bir toplumdan, yüz bini aşan sahabe ordusu çıkardığını hatırlatan Demirel, Müslüman devletlerin çok kısa bir sürede ilkönce Arap Yarımadası daha sonra da dünyanın çok geniş bir coğrafyasında İslam’ın engin zenginliklerinin ve hayat tarzını hâkim kıldıklarını belirtti.

1.jpg

Demirel, bugün yine İslam dünyası eski şevketli günlerine dönmek istiyorsa çok çalışması, Hz. Muhammed (SAV) efendimizin ayak izlerini takip etmesi, O’nun hal, hareket ve davranışlarına uygun bir hayat sürmesi gerektiğini söyledi.

Selçuklu İlçe Vaizi Ahmet Demirel, İslam tarihinden, Hz. Peygamber, sahabe hayatından örnekler vererek programı tamamladı.

4.jpg

Öğrencilere kitaplar hediye etti. Programın sonunda Meram Yavuz Sultan Selim Ortaokulu Müdürü Muhammed Acıyan, Selçuklu İlçe Müftülüğü Vaizi Ahmet Demirel’e kitap seti takdim etti.

7.jpg

Katılımı dolayısıyla kendisine, programa katkıda bulunan öğretmenler Ramazan Yıldırım, Tuna Özer, Müslime keleş, Ramazan Köse, Rukiye Karacabey’e ve katılan öğrencilere teşekkür etti. Tüm İslam âleminin “Mevlid Kandili mübarek olsun” diyerek programı bitirdi.

5.jpg

6.jpg2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.