Meram Fen Lisesi IMSEF Uluslararası Bilim ve Müzik Fuarı'ndan derecelerle döndü

Meram Fen Lisesi IMSEF Uluslararası Bilim ve Müzik Fuarı'ndan derecelerle döndü

Konya Meram Fen Lisesi, Buca Belediyesi Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi tarafından gerçekleştirilen BUCA IMSEF Uluslararası Bilim ve Müzik Fuarı'ndan derecelerle döndü

Ulusal ve uluslararası pek çok yarışmada Konya’yı temsil eden Meram Fen Lisesi, Buca Belediyesi Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi tarafından gerçekleştirilen BUCA IMSEF Uluslararası Bilim ve Müzik Fuarı'nda da dereceler aldı.

Buca Belediyesi Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi tarafından gerçekleştirilen ve geleceğin sanatçı ve bilim insanlarını buluşturan, BUCA IMSEF Uluslararası Bilim ve Müzik Fuarı'nda dünya gençleri bilim ve sanat projelerini yarıştırdı. Ulusal kategoride Türkiye'nin 27 ilinden, uluslararası kategorilerde ise 24 ülkeden toplam 164 proje, 6 farklı kategorilerde yarıştı.

ac.jpg

Organizasyonun ulusal kategorisinde ise 27 şehir, 68 okuldan finalist olarak katılan 90 proje jüri tarafından değerlendirildi. Bütün kategorilerde verilen birincilik ödüllerinden, müzik-piyano kategorisinde birinciliği Konya Meram Fen Lisesi'nden Fazıl Say’ın 'Kumru' eseri yorumuyla Yüsra Nur Parlak kazandı.

accccccc.jpg

Ulusal ve uluslararası kategoride derece alan projelere maddi ödüllerin yanısıra, Kimya kategorisinde Ali Doğan ve Ayşe Akbıyık “Atık Sularda Bulunan Krom +6 İyonunun Kitoaktif Kompleks Maddeyle Giderimi” projesiyle Endonezya’da yapılacak olan “IYSA-Indonesia International Invention Festival (I3F)”ine, Enerji-Mühendislik Kategorisinde Emir Ertuğrul “Görme Engellileri Gören Trafik Lambası” projesiyle Nepal’de Brainy Cube proje yarışmasına ve İngiltere’de Ünicep Poster sergisine katılma hakkı elde ettiler.

accc.jpg

Proje danışmanlığı sırasında büyük emek veren Meram Fen Lisesi Fizik Öğretmeni İsmail Yapıcı, Müzik Öğretmeni Özlem Helvacı, öğrenciler; Yüsra Nur Parlak, Ali Doğan, Ayşe Akbıyık ve Emir Ertuğrul’a belgeleri Meram Fen Lisesi Müdürü Ahmet İyibildiren tarafından verildi.

acc.jpg

BUCA IMSEF 2020'de ulusal ve uluslararası kategoride finalist projeler, biyoloji, kimya, fizik, mühendislik-enerji, matematik-bilgisayar ve müzik-piyano olmak üzere 6 farklı alanda yarıştı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.