Mekpan, yapı fuarında ürünlerini tanıttı

Mekpan, yapı fuarında ürünlerini tanıttı

YEM Fuarcılık tarafından İstanbul TÜYAP Fuar merkezinde düzenlenen Yapı Fuarı- Turkeybuild İstanbul’a katılan Mekpan Panel, Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinde gelen ziyaretçilere ürünlerini tanıttı.

Yapı Fuarında Mekpan’ın ürünlerinin sergilendiği stant’ta ziyaretçilere ürünleri hakkında bilgi veren Mekpan Metal Panel Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Hakan Katırcı, “Yapı sektöründe çatı ve cephe paneli uygulamalarında klasik çözümler dışında yeni ve modern çözümler sunuyoruz. Mekpan panel olarak yüzey profilinde Post panel, Siding panel ve Sinüs panel gibi yeni ürünlerimizle, dolgu malzemesi olarak Poliüretan(PUR) ve Polizosiyanürat(PIR) uygulamamızla Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Sadece sanayi sektöründe değil, aynı zamanda konut sektöründe de Sandviç Panel kullanımını hedefleyen Mekpan Panel olarak, yıllık 2 milyon 500 bin m2 üretim kapasiteli makine parkurumuz ile hizmet veriyoruz. Sektördeki en son teknolojiyle ürettiğimiz çatı ve cephe panellerini mimari estetik ve güzelliği ekonomi ile bir arada sunuyoruz. Konya 3. Organize Sanayi Bölgesindeki 8 bin m² kapalı, 36 bin m² açık alan olmak üzere toplam 44 bin m² alandaki fabrikamızda 2011 yılından bu yana üretim gerçekleştiriyoruz. Çatı ve cephe paneli üretiminde boyalı alüminyum, naturel alüminyum, boyalı galvaniz sac, membran veya kraft kâğıt kullanabiliyoruz. Ürettiğimiz en modern çatı ve cephe panellerini Mekpan Panel kalite ve güvencesiyle iç ve dış piyasaya sunuyoruz. Kaliteden taviz vermeyen firma olarak üretime başladığımız ilk yılda ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemleri ve TSE belgelerini alarak çevre adaptasyonunu sağlamaktayız. Bundan sonra üretim ve hizmetlerimizi müşteri memnuniyetinden hiçbir şekilde taviz vermeden devam ettireceğiz ” dedi.

 

Hedef; Dünya Pazarında Söz Sahibi Olmak

 

Dünya pazarında söz sahibi olmayı hedeflediklerini ifade eden Celalettin Hakan Katırcı,

“Dünya pazarına büyük önem veren firmamız, üretim hacmini yüzde 20 arttırarak günlük üretim kapasitemizi 10 bin metre kareye çıkardık. Geniş bir ürün yelpazesine sahip olan firmamızın ürünleri uygulamada daha pratik ve ekonomiktir. Yirmiden fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra dünya pazarında söz sahibi olmayı hedefledik.

İhracat hacmimiz şu anda yüzde 15’tir. Ağırlıklı olarak İran, Azerbaycan, Türkmenistan, Gürcistan, Irak, İran, Fas, gibi ülkelere ihracat gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra ihracata ağırlık vererek üretimimizin yüzde 30’unu ihraç etmek istiyoruz. Yurtiçi ve yurtdışında müşterilerimize kaliteli ürün ve hizmet vermeyi ilke edindik. Türkiye’de sektörde yüzde15 pazara sahip olan firmamızın Türkiye genelinde 30 bayisi vardır. İhracatımızı büyütmekle birlikte bayi ağımızı genişleteceğiz. Artan talepler noktasında da üretim kapasitemizi arttıracağız. Ar-Ge çalışmalarına daha ağırlık vererek yeni ürünlerimizin kalitesini artırırken, yeni üretimlerde düşünüyoruz. Bütün amacımız şehrimizin ve ülkemizin ekonomisine ve istihdamını katkı vermektir” şeklinde konuştu.