Mehmet Baykan İstanbul'da temayül yoklamasında

Mehmet Baykan İstanbul'da temayül yoklamasında

Spor Genel Müdürlüğü görevinden istifa eden Mehmet Baykan, İstanbul'da bugün gerçekleşen temayül yoklamasına katılıyor. Baykan'ın sıra numarası 176...

Spor Genel Müdürlüğü görevinden istifa eden Mehmet Baykan, İstanbul 3. Bölgeden AK Parti milletvekili aday adayı olmuştu. Baykan, İstanbul'da bugün gerçekleşen temayül yoklamasına katılıyor. AK Parti İstanbul 3. Bölge temâyül yoklamasına katılan Baykan'ın, sıra numarası 176. Başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Mehmet Baykan'a biz de temayül yoklamasında başarılar diliyoruz.

 MEHMET BAYKAN KİMDİR?

1964 yılında Konya’da doğdu. İlköğrenim ve liseyi Konya'da tamamladı. İlk spor yöneticiliğine 1988 yılında Konya Taşkentspor Kulübü’nde başladı. Daha sonra Konya Futbol İl Temsilciliği ve Konyaspor Yönetim Kuruluna seçilerek Kulüp Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendi. 1998 – 2011 yılları arasında 13 yıl boyunca aralıksız olarak Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı’nı yürüttü. Aynı zamanda 2 yıl süre ile de Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Spor Danışmanlığı görevinde bulundu.

2001 yılında Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilerek Genel Başkan Yardımcılığı’na getirildi. Aralık 2009’da Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı oldu. İki dönem Genel Başkanlık görevini yürüttü. Temmuz 2012 tarihiyle bu görevini devretti. Ayrıca; 2004 yılından itibaren Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulunda görevler alan Mehmet Baykan, TFF Yönetim Kurulu üyeliği sürecinde amatörlerden sorumlu yönetim kurulu üyeliğini üstlendi. 2007 yılında Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından “Sportif Fair-Play Kariyer Dalı Şeref Diploması” ile ödüllendirildi. Futbolun yanı sıra Tekvando Federasyonu ve İzcilik Federasyonu yönetim kurulu üyeliği; 1999 ve 2009’da düzenlenen Türk Spor Şuralarında Şura üyeliği, 2009 Şurasında ise divan başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Mehmet Baykan, spor federasyonlarının özerkleşmesi ve spor kulüpleri kanunu çalışmalarına bakanlık ve genel müdürlük bazında katkılarda bulundu. Bisiklet, Tekvando, Halter gibi federasyonların genel kurullarında divan başkanlıklarının yanı sıra bir süre Türkiye Bisiklet Federasyonu yönetimini kayyum olarak da üstlendi.

9 Eylül 2011 tarihinden itibaren Spor Genel Müdürlüğü görevini yürütmekte olup, 2012 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından oluşturulan Sportif Değerlendirme ve Geliştirme Kurulu Başkanlığı görevine atandı. 2013 yılında Ülkemizde düzenlenen 17. Akdeniz oyunları Mersin koordinasyon kurulu başkanlığı görevini yürütmüştür. Mehmet Baykan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezun olup, evli ve 2 çocuk babasıdır. memleket.com.tr