Mehmet Ayvalıtaş'ın ölümüne ilişkin dava

Mehmet Ayvalıtaş'ın ölümüne ilişkin dava

İstanbul'daki Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında Mehmet Ayvalıtaş'ın trafik kazasında hayatını kaybetmesine ilişkin 2 kişinin "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak" suçundan on beşer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi- Ma

İSTANBUL (AA) - İstanbul'daki Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında Mehmet Ayvalıtaş'ın trafik kazasında hayatını kaybetmesine ilişkin 2 kişinin "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak" suçundan on beşer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Mehmet Görkem Demirbaş ve Cengiz Aktaş ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada, kazada yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş da hazır bulundu.

Mahkeme Heyeti Başkanı Zeynep Durdu Ak, tarafların kaza sırasındaki kusur durumlarının belirlenmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi Uzmanlar Kurulu'ndan istenen raporun mahkemeye ulaştığını tutanağa geçirdi.

Rapora ilişkin beyanları sorulan Ayvalıtaş ailesinin avukatlarından Ayla Öztabak, daha önceki raporda birtakım eksiklikler olduğunu, bu nedenle Genişletişmiş İhtisas Kurulundan rapor alınmasını istediklerini belirterek, "Belirtilen hususların göz önünde bulundurulmadığını, eski raporun aynısının gönderildiğini gördüm. Raporda görüntülerden sanıkların hızının tespiti yapılamayacağı belirtilmiş. Oysaki teknolojik imkanlar gereğince görüntüden hız tespiti yapılabileceği kanaatindeyiz. Hız tespiti yapılması halinde kusur durumu ortaya çıkarılabilir. Bu raporlarla karar verilemez. Teknik incelemenin yapılabilmesi bakımından da İstanbul Üniversitesi Ulaştırma Bölümünden görüş alınmasını talep ediyoruz." diye konuştu.

Sanık Mehmet Görkem Demirbaş'ın avukatı Yalçın Tura da rapora karşı yazılı beyanda bulunmak üzere süre isteyerek, "Tüm raporlar birbiriyle örtüşmektedir. Raporlar arasında çelişki olmadığına göre çelişkinin giderilmesi de söz konusu olamaz. Son rapor, Trafik İhtisas Dairesi bünyesinde oluşturulan uzmanlar kurulunca hazırlanmıştır. Bu rapor 2 profesör, 2 doçent, 4 trafik ihtisas uzmanlığı olan mühendis tarafından hazırlanıp imzalanmıştır. Bunun üstünde başka bir rapora gerek olmadığı inancındayız." ifadelerini kullandı.

Söz verilen diğer müşteki avukatları da rapora karşı beyanda bulunmak üzere süre talep etti.

Baba Ali Ayvalıtaş ise sanıkların tutuklanmasını isteyerek, "Benim oğlum asker olacaktı. Ben adalet istiyorum. Yeter tutuklansınlar artık. Yarın sizin çocuklarınızı öldürmeyeceğinin garantisi var mı? Bunun ahı sizin üstünüze kalır. Ben bir babayım." diyerek tepki gösterdi.

Mahkeme heyeti, taraf avukatlarına bilirkişi raporunu inceleyip beyanda bulunmak üzere süre verilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için 2 Haziran 2013 gecesi, Ümraniye 1 Mayıs Mahallesi'nde düzenlenen eylem sırasında aralarında Mehmet Ayvalıtaş ile kuzeni Seyit Kartal'ın da olduğu bir grubun yolu trafiğe kapatmak istediği kaydediliyor.

Sanık Görkem Demirbaş ile sanık taksi şoförü Cengiz Aktaş'ın kullandıkları araçların fren yapmalarına rağmen çarpıştığı belirtilen iddianamede, kazada 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş'ın aracın altında kalarak yaşamını yitirdiği, Seyit Kartal'ın ise yaralandığı anlatılıyor.

İddianamede, Demirbaş ile Aktaş hakkında "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak" suçundan 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :