Mart ayında en çok hangi yatırım aracı kazandırdı

Mart ayında en çok hangi yatırım aracı kazandırdı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2024 yılı Mart ayında finansal yatırım araçlarının reel getirileri açıklandı. Külçe altın, yatırımcılarına en yüksek reel getiriyi sunarken, diğer araçlar geride kaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı Mart ayına ilişkin finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıkladı. Yapılan değerlendirmeye göre, külçe altın, yatırımcılarına en yüksek reel getiriyi sağlayan yatırım aracı olarak öne çıktı.

Yapılan analize göre, külçe altın üç aylık, altı aylık ve yıllık dönemlerde de en yüksek reel getiriyi elde eden yatırım aracı oldu. Özellikle yıllık bazda, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde külçe altın yatırımcılarına yüzde 32,98, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 19,54 oranlarında reel getiri sağladı.

Diğer yatırım araçlarına bakıldığında ise durum farklılık gösterdi. Yatırım araçlarından BIST 100 endeksi ve uluslararası para birimleri olan Euro ve Amerikan Doları, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde reel getiri sağlarken; TÜFE ile indirgendiğinde reel kayıplar yaşandı. Mevduat faizi ve Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) ise her iki endeks ile indirgendiğinde yatırımcılarına kaybettirdi.

Bu verilere göre, yatırımcılar risk ve getiri beklentilerini göz önünde bulundurarak portföylerini oluşturmalı ve yatırım kararlarını dengeli bir şekilde değerlendirmelidirler.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.