Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Asa:

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Asa:

"Marmarabirlik olarak 2018'deki satış fiyatlarımızda ortalama yüzde 4 oranında artış yapmayı düşünmekteyiz. Dolayısıyla üretici fiyatlarına yüzde 35 zam yapılmış olmasına rağmen tüketici fiyatlarına bu oran yansımayacaktır"

BURSA (AA) - Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, ürün satış fiyatlarında ortalama yüzde 4 artış yapmayı düşündüklerini belirterek, "Dolayısıyla üretici fiyatlarına yüzde 35 zam yapılmış olmasına rağmen tüketici fiyatlarına bu oran yansımayacaktır." ifadesini kullandı.

Asa, yaptığı yazılı açıklamada, 2017-2018 ürün alım kampanyasına ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, ürün alım hedeflerini 50 bin ton olarak açıkladıklarını ama kampanya süresince 51 bin ton ürün alımı gerçekleştirdiklerini bildirdi. Asa, bunun Marmarabirlik tarihinde bir ilk olduğuna dikkati çekti.

51 bin ton ürün karşılığında 288 milyon liralık bir bedelin oluştuğunu belirten Asa, ''Üreticiye bugüne kadar ürün bedellerinin yüzde 80'i olan 213 milyon lira ödeme yapıldı. Ürün alım kampanyası 10 Ocak'ta sona erecek. Ürün bedellerinden kalan yüzde 20'lik kısım da ocak ayı sonunda ödenecek.'' ifadelerini kullandı.

Tüketicilerin Marmarabirlik ürünlerini güvenle tüketebileceklerini vurgulayan Asa, şunları kaydetti:

''Pazarlama Müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmalar, piyasa araştırmaları ve Yönetim Kurulumuzun değerlendirmeleri neticesinde, Marmarabirlik olarak 2018'deki satış fiyatlarımızda ortalama yüzde 4 artış yapmayı düşünmekteyiz. Dolayısıyla üretici fiyatlarına yüzde 35 zam yapılmış olmasına rağmen tüketici fiyatlarına bu oran yansımayacaktır. Fiyat artış oranlarına baktığımızda Marmarabirlik olarak bu yılı kurumun sahibi olan üretici ortaklarımıza çalışacağımız bir yıl olarak değerlendiriyoruz. Bir yandan üreticimizin kazancını artırmaya çalışırken, diğer yandan da sofralık zeytinin ülke genelinde her haneye ulaşabilmesi için tüketicilerimize uygun fiyatlı ürünler sunmaya devam ediyoruz.''

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :