Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Mezuniyet Töreni

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Mezuniyet Töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (3)- "Almanya'daki olay, İslamofobyanın şu anda dışa vuran bir uygulamasıdır. Onların üst akıllarını filan biliyoruz ama ne yaparlarsa yapsınlar, kendileri çalar, kendileri oynar, kendileri dinlerler. 'Almanya Parlamentosu bu kararı

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararıyla ilgili, "Almanya'daki olay, İslamofobyanın şu anda dışa vuran bir uygulamasıdır. Onların üst akıllarını filan biliyoruz ama ne yaparlarsa yapsınlar, kendileri çalar, kendileri oynar, kendileri dinlerler. 'Almanya Parlamentosu bu kararı almış, halimiz ne olacak?' Hiçbir şey olmayacak. Bunların yaptığı sadece kendilerini tatmindir, başka bir şey değil." dedi.

Erdoğan, Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde düzenlenen Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2015-2016 Akademik Yılı Mezuniyet Törenindeki konuşmasında, İslam'ın dünyaya yayılmasında kılıçla fetihten ziyade kalplerin fethinin ön plana çıktığını söyledi.

Dünyanın en kalabalık İslam toplumlarını oluşturan Güneydoğu Asya ülkelerinin fethinin, ordular eliyle değil, Müslüman tüccarların tebliğleri, onların ahlakları ve hayat tarzlarıyla gerçekleştiğini vurgulayan Erdoğan, "Bakın şu anda Batı'da bir İslamofobya hastalığı başladı değil mi? Niye? Ön kesmek için ama başaramayacaklar. Almanya'daki olay bunun bir tezahürüdür aslında. Almanya'daki olay, İslamofobyanın şu anda dışa vuran bir uygulamasıdır. Onların üst akıllarını filan biliyoruz ama ne yaparlarsa yapsınlar, kendileri çalar, kendileri oynar, kendileri dinlerler. 'Almanya Parlamentosu bu kararı almış, halimiz ne olacak?' Hiçbir şey olmayacak. Bunların yaptığı sadece kendilerini tatmindir, başka bir şey değil." dedi.

Milletin güçlü ve dinamik yapısıyla "evelallah" buna pirim vermeyeceğini aktaran Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Orada 11 tane Türk varmış. Ne Türk'ü, geç o işi. Onların Türklükle alakası yok, onların kanı bozuk bir defa. Onların kimin sözcüsü oldukları belli zaten. Onlar bu ülkedeki bölücü terör örgütünün Almanya'daki uzantılarıdır ve benim zaman zaman söyleyip, başka yerlere çekilen 'Alman ekolü' dediğim olay budur işte. Budur. Ne yaparlarsa yapsınlar, evet biz sıradan bir millet değiliz. Bizim milletimiz Anadolu'ya ordularından önce gazi dervişleriyle, Alperenleriyle girmiştir. Yunus Emre'nin Anadolu'nun vatanımız haline gelmesindeki katkısı Sultan Alparslan'dan daha az değildir. Osman Gazi'yi Şeyh Edebali'siz, 2. Murat'ı Hacı Bayram Veli'siz, Fatih Sultan Mehmet Han'ı Akşemseddin'siz düşünemeyiz. Bugün sizler mümkünse her ikisi birden olmak durumundasınız. Sizde ben bu kabiliyeti görüyorum. Tıpkı Anadolu'ya gelişimiz, tıpkı İstanbul'un fethi, tıpkı Kurtuluş Savaşımızın kazanılması gibi tarihi bir dönüm noktasından geçtiğimizin bilinciyle hareket edeceğinize inanıyorum. Yeni Türkiye, sizlerin omuzlarında yükselecektir."

Can güvenliği, mal güvenliği gibi devletin üzerindeki görevlerden birisinin de neslin güvenliği olduğunu vurgulayan Erdoğan, neslin arttırılması gerektiğini dile getirerek, kendisinin de "En az 3 çocuk yapın" dediğini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bunu ben söylemiyorum, Rabbim söylüyor, Sevgili Habibi söylüyor. Bunları kenara koyamayız. Güçlü nesiller sizin omuzlarınızda yükselecek, onun için hatırlatıyorum, bir büyüğünüz olarak. Bugün burada herhangi bir diploma değil, yeni Türkiye'nin inşasına katılma beratı alacaksınız. Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaşta atılacağınız hayat mücadelesinde kendinizle birlikte mezun olduğunuz okul sebebiyle temsilcisi olarak görüldüğünüz İslam'a karşı da sorumlu olduğunuzu asla unutmayın. Ben sizlere güveniyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun. Bu duygularla bir kez daha Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültemizin 2015-2016 akademik yılı mezuniyet töreninin hayırlı olmasını diliyorum, sizleri yetiştiren ilim irfan sahibi olmanızda katkı sağlayan hocalarınıza saygılarımı sunuyorum. Annelerinize babalarınıza aynı şekilde saygılarımı sunuyorum."

Erdoğan konuşmasını, öğrencilere, "Üç kişinin elini öpün, hocanızın, annenizin ve babanızın. Başka kimsenin elini öpmeyin" şeklinde tavsiyede bulunarak bitirdi.


- Notlar

Mezuniyet törenine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Arat, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse katıldı.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan 53. Dönemin birincisi Şeydanur Ersöz, ikincisi Zeynep Erol ve üçüncüsü Rabia Saadet Düzcan'a hediyelerini verdi.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş da Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi diplomasını 31 yıl sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan aldı. Göktaş, üniversiteden 1985'te mezun olmuştu.

(Bitti)

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Mezuniyet Töreni

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler