Mariupol düştü... Putin'e haberi Ramzan Kadirov verdi

Mariupol düştü... Putin'e haberi Ramzan Kadirov verdi

Ukrayna'da beklenen oldu ve Rus işgaline karşı direnişin sembolü olan Mairupol kendi Rusların eline geçti. Çeçen lider Ramazan Kadirov saat vermişti.

Rusya'nın Ukrayna'ya olan işgali 58. günde de devam ediyor. Rus Haber Ajansı’nın aktardığı habere göre, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Devlet Başkanı Vladimir Putin’e Mariupol’un alındığını iletti. Mariupol, Ukrayna'nın Rus saldırısına direnişinin sembollerinden birisi olmuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Kremlin Sarayı'nda bir araya geldiği. Şoygu, Ukrayna'daki operasyonun gidişatı hakkında Putin'e bilgi verdi. Şoygu, Putin'e Mariupol'un ele geçirildiğini iletti.

Şoygu Mariupol’den 142 binden fazla sivilin tahliye edildiği bilgisini Putin ile paylaştı. Putin Mariupol’deki başarılı operasyondan dolayı Şoygu’yu tebrik etti. Putin, Mariupol'de teslim olan herkesin can güvenliğinin korunacağını söyledi.

ÇEÇEN LİDER KADİROV SABAH SAAT VERMİŞTİ!
Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov bugün sabah saatlerinde yaptığı paylaşımda, öğle saatlerinde Mariupol kentinin Rusya'nın elinde olacağını iddia etmişti. Kadirov, "Öğle yemeğinden önce veya öğle yemeğinden sonra Azovstal tamamen Rusya Federasyonu güçlerinin kontrolü altında olacak." demişti.

ŞEHİR RUS KONTROLÜNE GEÇMİŞTİ AMA...
Mariupol'un Rus kontrolüne geçtiği, kalan Ukrayna birliklerinin Azovstal fabrikasına sıkıştığı açıklanmış, Rusya buradaki askerlerin hayatta kalmaları için teslim olmaları gerektiğini duyurmuştu. Moskova verdiği süreyi birkaç defa uzatsa da Ukrayna tarafından olumlu yanıt gelmemişti.

ZELENSKİ'DEN MARİUPOL AÇIKLAMASI: ESİR VE YARALI TAKASI
Kentteki gelişmeler ile ilgili 'Mariupol'de durum kötüye gidiyor ve pozitif sonuç alamıyoruz' diyen Zelenski asker takasına açık olduklarını ilan etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.