"Mardin'de okuma yazma bilmeyen kalmasın" projesi

"Mardin'de okuma yazma bilmeyen kalmasın" projesi

Vali Yaman: - "İnşallah ilimizde çok başarılı bir kampanya ile okuma yazma bilmeyen kişi kalmaz"

MARDİN (AA) - Mardin Valisi Mustafa Yaman, "İnşallah ilimizde çok başarılı bir kampanya ile okuma yazma bilmeyen kişi kalmaz." dedi.

Mardin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Meslek Eğitim Merkezince (MARMEK) okuma yazma seferberliğine destek amaçlı hazırlanan "Mardin'de okuma yazma bilmeyen kalmasın" projesinin tanıtım toplantısı bir otelde yapıldı.

Vali Yaman, toplantıda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliğine önemli ölçüde destek vermeyi amaçladıklarını söyledi.

Valilik, Büyükşehir Belediyesi, kaymakamlıklar, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ile okuma yazma bilmeyenlerin tespit edildiğini aktaran Yaman, kentte okuma yazma bilmeyen vatandaşların oranlarını hep birlikte sıfıra indirmeye çalışacaklarını belirtti.

Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak okuma yazma seferberliği ile ilgili yapılan çalışmalara hem maddi hem de manevi destek vereceklerini ifade eden Yaman, şöyle dedi:

"Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak kadının yerinde kadının yanında projesi kapsamında yaklaşık olarak 1,5 yıldır başlattığımız okuma yazma kurslarını yerine getiriyorduk. Bu kapsamda Mardin'de okuma yazma bilmeyen kimse kalmasın diye çalışıyoruz. Şimdi ise belediye bünyesinde açtığımız MARMEK ile çalışmalarımız devam ediyor. Bu faaliyetleri bundan sonra da yürüteceğiz. Burası büyükşehir ve bu şehrin hikayesini hep birlikte yazıyoruz. İnşallah ilimizde çok başarılı bir kampanya ile okuma yazma bilmeyen kişi kalmaz."

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ise, kampanyaya destek verenlere ve emeği geçenlere teşekkür ederek, Mardin'de 259 bin öğrenci, bin 500 okul ve yaklaşık 12 bin öğretmenle eğitim öğretim faaliyeti icra ettiklerini, kendilerine yüklenen bu misyonu, layığı ile yerine getireceklerini aktardı.

Konuşmaların ardından okuma yazma kurslarında eğitim gören kadınlar duygularını dile getirdi.

Toplantıya, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, kaymakamlar, daire başkanları, eğitimciler ve okuma yazma kurslarında eğitim gören kursiyerler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :