Mantar üreterek hem iş sahibi hem de patron oldu

Mantar üreterek hem iş sahibi hem de patron oldu

Aksaray'da, girişimcilik kursunu tamamladıktan sonra kültür mantarı üretim tesisi açan ve KOSGEB'den aldığı hibe ile işini geliştiren Fatma Harmankaya, 5 kadına da istihdam sağladı- Harmankaya: - "Girişimcilik kurslarına katıldım, belgelerimi aldım. Daha

AKSARAY (AA) - TURAN KAZAK - Aksaray'da, girişimcilik kursunu tamamladıktan sonra mantar üretim tesisi açan Fatma Harmankaya, hem iş sahibi oldu hem de 5 kadına istihdam sağladı.

Katıldığı girişimcilik kursunu 2011 yılında tamamlayan 4 çocuk annesi Harmankaya (41), kültür mantarı üretim tesisi açmaya karar verdi.

Hacılar Harmanı Mahallesi'nde kiraladığı bir odada üretime başlayan Harmankaya, işini daha da geliştirmek amacıyla KOSGEB'E başvuru yaparak 30 bin lira hibe aldı.

Şu an tesisinde ayda ortalama 5 ton üretim yapan ve çalıştırdığı 5 kadının da iş sahibi olmasını sağlayan Harmankaya, başta Aksaray olmak üzere Konya ve Niğde'ye ürettiği mantarları pazarlıyor.

Harmankaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hep iş sahibi olmak istediğini ve bu konuda azimle çaba harcadığını söyledi.

-"5 kadına daha iş imkanı sağladığım için mutluyum"

İş sahibi olmak için girişimcilik kurslarına katıldığını ve sürekli kendisini geliştirmeye çalıştığını aktaran Harmankaya, şöyle devam etti:

"Ben hep çalışmak, üretmek istedim. Evde otur otur aynı, hiçbir şeye, aile ekonomisine katkın olmuyor. Burada açılan girişimcilik kurslarına katıldım, belgelerimi aldım. Daha sonra mantar üretmeye başladım. Kendi imkanlarımla 1 odada başladım, şu an 6 odada üretim yapıyorum. İşimi daha da ilerletmek istiyorum. Ayrıca 5 kadına daha iş imkanı sağladığım için mutluyum. Çünkü onların da gerçekten çalışmaya çok fazla ihtiyaçları vardı."

Harmankaya, ürettiği mantarlara talebin yoğun olduğunu, bir odayla başladığı işletmesinin üretim kapasitesini daha da arttırarak daha çok kadını iş sahibi yapmayı hedeflediğini vurguladı.

Kadınlara çalışmaları tavsiyesinde bulunan Harmankaya, "Herkes mantarcılık yapacak diye bir şey yok. Devletimizin açtığı birçok meslek edindirme kursu var. Elleri neye yatkınsa o kursa katılsınlar. Evde oturmakla insanın eline bir şey geçmiyor. Üretmek, ekonomiye katkıda bulunmak, çok güzel bir duygu. İnsan üretmeli, çalışmalı. Özellikle de kadınlar. Çünkü onlar her zaman mücadelecidir. İstedikten sonra başaramayacakları hiçbir şey yok." diye konuştu.

Çalışanlardan Gülşah Kara da mantar üretimini daha önce bilmediğini dile getirerek, "Evde oturmaktansa aile ekonomisine katkı sağlamak için burada çalışmayı tercih ettim. Burada adeta aile gibi olduk. Hem çalışıyor hem de dertleşiyoruz. Çok iyi zaman geçiriyoruz." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :