"Manisaspor güzel günler görecektir"

"Manisaspor güzel günler görecektir"

- Manisaspor Kulübü Basın Sözcüsü Özşen: "Kulübümüzü ekonomik anlamda düzlüğe çıkaracak çalışmalarımızın ardından, sportif olarak da en kısa sürede istediğimiz sonuçları alacağımıza inanıyoruz"


MANİSA (AA) - TFF 1. Lig ekiplerinden Manisaspor'un basın sözcüsü Serkan Özşen, kulübü ekonomik anlamda düzlüğe çıkaracak çalışmaların ardından, sportif olarak da istedikleri sonuçları alacaklarına inandığını belirtti.

Özşen, yaptığı yazılı açıklamada, kulübün mali konularıyla ilgili bilgiler verdi.

Manisaspor Kulübü Başkanı Abdullah Mergen'in, Manisa Vergi Dairesi Başkanlığında yaptığı temasların ardından, kulübün 12 milyon 500 bin lira olan vergi borcunu 7 milyon 500 bin liraya indirdiklerini aktaran Özşen, şu ifadeleri kullandı:

"Bu borcu da 6 yıllık bir ödeme planına yaydık. Spor Genel Müdürlüğüne olan 3 milyon 300 bin liralık borcu da 3 yıl yapılandırdık. Sponsor desteği ve kredi hamlemiz ile de yaklaşık 8 milyon 200 bin liralık bir ödeme gerçekleştirdik. TFF ve Spor Toto gelirlerindeki 6 milyon 100 bin liralık haciz ödenmeseydi, bu rakam haciz sıralaması zamanıyla birlikte, faizleriyle iki katına çıkabilecek bir duruma gelecekti. Bu sorunun önüne geçmek için Deniz Factoring'den, geri ödemesinde 600 bin lira faizli 4 milyon liralık bir kredi çektik. Hatta erken ödeme yaptığımız takdirde bu faiz rakamı daha da aşağılara düşecek."

Özşen, bu kredide hiçbir usulsüzlük olmadığını, çoğunluğun bulunduğu yönetim kurulu toplantısında kararın alındığını belirterek, şunları kaydetti:

"Başkanımızın çabalarıyla Deniz Factoring'den kredi onaylanmıştır. Kredi kefaleti Abdullah Mergen tarafından verilmiş ve kefaleti de noter huzurunda, başkanımızın eşi Seda Mergen'in kabulüyle onaylanmıştır. Yönetim kurulunun aldığı kararda, 5 milyon lira yetkilendirme yapılmış olmasına rağmen çekilen kredi ise 4 milyon liradır. Manisaspor güzel günler görecektir. Kulübümüzü ekonomik anlamda düzlüğü çıkaracak bu çalışmalarımızın ardından, sportif olarak da en kısa sürede istediğimiz sonuçları alacağımıza inanıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler