Mali'deki gösteri

Mali'deki gösteri

Hükümet, ülkenin kuzeyinde "geçici yönetimler" oluşturulması projesine tepki gösterenlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 3 kişinin öldüğünü açıkladı

GAO (AA) - Mali Güvenlik Bakanlığı, "geçici yönetimler" oluşturulması projesini protesto edenler ile askerler arasındaki olaylarda 3 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ülkenin kuzeyindeki Gao bölgesinde bir grup gencin dün, silahlı grupların faaliyet gösterdiği bölgelerde "geçici yönetimler" oluşturulması projesini protesto ettiği belirtildi.

Güvenlik güçlerinin, izinsiz gösteriye müdahalesinin ardından askerler ile göstericiler arasında çatışma çıktığı kaydedilen açıklamada, "3 göstericinin öldüğü olayda, aralarında güvenlik güçlerinin de bulunduğu 20'ye yakın kişi yaralanmıştır. Durum güvenlik güçleri tarafından kontrol altına alınmış ve olayın sorumlularının bulunması amacıyla soruşturma başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Azavad Hareketleri Koordinasyonu (CMA) liderlerinden Amghar Ag Yehiya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göstericilerin kesici aletler taşıdıklarını öne sürdü.

Daha önce gazetecilere açıklama yapan Abdurrahman Süleyman adlı askeri yetkili de göstericilerin karakola saldırdığı, biri polis 2 kişinin yaşamını yitirdiği, 12 kişinin yaralandığı bilgisini aktarmıştı. Gao Devlet Hastanesi doktorlarından İbrahim Mayga ise hastaneye 5 kişinin cenazesinin getirildiğini söylemişti.

Cezayir'de geçen yıl hükümet yetkilileri ile ayrılıkçı gruplar arasında imzalanan barış anlaşması şartlarında yer alan "geçici yönetimler oluşturma" projesinin, anlaşma imzalandıktan 3 ay sonra hayata geçirilmesi, bir süre sonra bölgenin yönetiminin, anlaşmaya imza atan gruplara devredilmesi öngörülüyor. Anlaşmaya göre, proje Gao, Kidal, Menaka, Taudeni ve Timbuktu bölgelerini kapsayacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler