Mali'de çatışma

Mali'de çatışma

Ülkenin orta kesiminde güvenlik güçleri ile Ensaruddin örgütü arasında çıkan çatışmada bir terörist etkisiz hale getirildi

KIDAL (AA) - Mali'de, Ensaruddin örgütüne yakınlığıyla bilinen Macina Kurtuluş Cephesi'nin saldırısıyla yaşanan çatışmada bir teröristin öldürüldüğü belirtildi.

Yerel yetkililer, ülkenin orta kesimindeki Mopti bölgesine saldırı düzenlenmesinin ardından güvenlik güçleriyle saldırganların çatıştığını, olayda bir teröristin öldüğünü, 5 askerin de ortadan kaybolduğunu bildirdi.

ABD merkezli gözlem grubu SITE'nin yazılı açıklamasında ise saldırıda çok sayıda askerin öldüğü ve yaralandığı iddia edildi.

SITE daha önce de İslami Mağrip El Kaidesi'ne (AQMI) bağlı Ensaruddin örgütünün, askeri üsse geçen ay düzenlenen ve kendilerinin üstlendiği saldırıda kaçırılan 5 askere ait fotoğrafları, Moritanya haber ajansı El Ahbar'a gönderdiğini duyurmuştu.

Yerel yetkililerden Osman Cisse, 17 askerin öldüğü askeri üs saldırısında kaçırıldığı öne sürülen askerlerin olay sırasında yaşamını yitirdiğini kaydetmişti.

Öte yandan BM Güvenlik Konseyi (BMGK), BM İstikrar Misyonu (MINUSMA) konvoyuna hafta sonu düzenlenen, 1 mavi bereli askerin yaşamını yitirdiği, 5 askerin de yaralandığı mayınlı saldırıyı kınadı. Açıklamada, mavi berelileri hedef alan saldırıların savaş suçu sayılabileceği bildirildi. Saldırıyı Ensarudddin örgütü üstlenmişti.

Şiddet olaylarının sona ermesi amacıyla hükümet ile ülkenin kuzeyinde özerklik isteyen silahlı gruplar arasında Cezayir'de, 2015'te barış anlaşması imzalanmıştı. Ancak 2013'te Fransız güçlerince dağıtılan ve barış sürecine katılmayan silahlı gruplar, ülkenin kuzeyinde ve orta kesiminde yeniden hakimiyet kurmaya çalışıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler